vaccineren

Vaccin tegen botkanker blijkt effectiever dan chemotherapie

Onderzoekers  van de Universiteit van Missouri hebben geholpen bij de ontwikkeling van een patiëntspecifieke behandeling met precisiemedicatie voor botkanker bij honden.

Honden verplicht gevaccineerd?

De “anti-vaxxers” winnen ook in Nederland terrein, met als resultaat dat er steeds meer kinderen ongevaccineerd rondlopen.

Pups enten tegen rabiës: nu vanaf 12 weken

Bij de import of export van een pup gelden vanaf eind 2014 strengere regels.

Honden krijgen geen autisme van vaccinatie

Dit was de duidelijke uitspraak waarmee de British Veterinarian Association (BVA) een statement maakt. Ze reageren hiermee op het dalende aantal gevaccineerde dieren in Groot Brittannië.

Hoe zit het met herpes?

Herpes behoort tot een groep virussen die we maar al te goed kennen.

Entingen ontstoren, is het zinvol?

Veel hondeneigenaren zijn op zoek naar de juiste balans tussen het beschermen van het hondenlichaam en het respecteren van het immuunsysteem.

Bescherm je huisdier! John Robb: we vaccineren veel te veel

De video (zie hieronder) ging wereldwijd viral: het optreden van de Amerikaanse dierenarts John Robb tijdens een State Hearing, een hoorzitting van de staat Connecticut.

Waarom worden honden ziek na een enting?

Een goede zorg is een onmisbaar onderdeel van het houden van huisdieren. Bij de aanschaf bedenken we ons welke verantwoordelijkheden hier bij komen kijken.

Britse medicijnwaakhond: bijwerkingen Nobivac L4 veel lager

Een aantal dagen na het verschijnen van het nieuwsbericht over bijwerkingen van het L4 vaccin in The Daily Telegraph, komen de VMD, WSAVA en de fabrikant MSD met een reactie.

Staatssecretaris: Wel eerder vaccineren, geen scherpere regels hondenfokkerij

Er komt geen witte lijst van goedgekeurde buitenlandse hondenhandelaren, er komt geen extra onderzoek naar misstanden in de fokkerij.

Titeren op steeds meer plaatsen toegestaan

Titeren wil zeggen dat de antistoffen tegen bepaalde ziektes in het bloed kunnen worden gemeten. Als die antistoffen hoog genoeg zijn is enten voorlopig niet nodig.

Vaccin tegen leptospirose: is het middel dodelijker dan de kwaal?

Voor veel honden zit een bescherming tegen leptospirose in het standaard vaccinatiebeleid.