Health

Ruim drie maanden bleef hij in de lobby van het ziekenhuis in Wuhan wachten...

Pyromanen moeten oppassen...

Een robothond die schapen hoedt...

Ze komen de laatste weken als paddestoelen uit de grond. Online cursussen en training voor de hond, variërend van puppycursussen of socialisatielessen tot zeer verfijnde onderwerpen voor de fanatieke hondensporters onder ons. Er zijn voor- en tegenstanders van deze online lessen.

..is dit de oplossing voor het geweld tegen BOA's?

...en dan luisteren ze minder goed. Hoe minder goed de hond aan de eigenaar gehecht is, hoe later ze puber worden, net als bij mensen.

Vooral jongere bestuurders doen het kalmer aan...

Halsbanden zijn eigenlijk alleen geschikt om een identiteitsplaatje aan te hangen...

Op de foto CEO Torbjørn Brenna met NKK-hond Alma.

 

Nog maar enkele weken geleden liet de Noorse Kennel Klub NKK haar leden weten dat ze financieel in zeer zwaar weer zaten. 

Een cavoodle is de nieuwe aanwinst...

"Fokker" doet pups na 2 weken uit huis...

Bij welke van de drie bovenstaande berichten op social media voelt u zich beter?

Nee, het is geen wereldrecord, maar desondanks een flinke prestatie en een Australisch record.

Politie in Drenthe treft bizar geval van mishandeling aan

De Noorse Kennel Klub NKK zit in de problemen door de coronacrisis.

Bijna gelijk met de coronacrisis en bijbehorende maatregelen ontwaakt de natuur en start het broed- en paringsseizoen voor veel diersoorten. Dat dit botst, nu veel meer mensen er op uit trekken met hun hond, blijkt uit een bericht van de Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Corona houdt de kynologie nog wel even in z'n greep. De agenda´s worden helaas steeds leger, hier zijn vandaag weer een aantal afgelastingen bij gekomen. De belangrijkste groep zijn de jachthondenproeven. Deze worden voor de rest van het jaar geschrapt.

Nederlandse handelaren tot twee maal toe tegen de lamp gelopen

Er zijn nieuwe gegevens nodig om eindelijk het mysterie van de oorsprong van SARS-CoV-2 op te lossen.

Na april en juli, wordt het nu december

Idexx Laboratories, Inc. heeft aangekondigd dat het zijn SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR-test voor huisdieren beschikbaar heeft gesteld aan dierenartsen.

Eind maart kondigde de Raad van Beheer al een aantal veranderingen aan om fokkers tegemoet te komen tijdens de corona-crisis. Omdat onder andere screeningonderzoeken voor onbepaalde tijd zijn afgelast zouden fokkers met de geldende regelgeving in de problemen kunnen komen.

Als mensen worden opgenomen vanwege de corona, of erger, wat gebeurt er dan met eventuele huisdieren? 
In Spanje zijn er duidelijke regels hiervoor.

Negen fokkers kregen bezoek van de NVWA

Jaarlijks worden er in Nederland en België vele duizenden honden aangeschaft, waarvan de meeste als pup. Veel gezinnen breiden hun huishouden graag uit met een schattige viervoeter. Waar ze die dan vandaan willen halen?

Op 8 april 2020 is dr. Bruce Cattanach overleden.

Pakketten met DNA-tests voor honden stijgen explosief in populariteit. Met één DNA swab wordt het genotype van je hond in kaart gebracht en weet je welke genmutaties voor veelvoorkomende afwijking en eigenschappen de hond draagt.

Het was in het verleden al opgevallen dat mensen die veel met dieren in aanraking komen anders leken te reageren op SARS.