Health

De Oostenrijkse deelstaat Tirol wil aanlijn- en  muilkorfverplichting flink aanscherpen. In november beslist het deelstaatparlement over de nieuwe wetsvoorstellen.

Wie een ei pelt, een hardgekookt ei dan, kent het wel. Dat dunne velletje net onder de schil. Meestal blijft het wat hardnekkig aan je eitje plakken, of aan je vingers.

Caroline Coile was op de AKC National Parent Club Canine Health Conference 2019 die onlangs in St.

Ongeveer 7300 demonstranten liepen zaterdagmiddag van de Neugrabener Markt in de Redderweg naar het bedrijf "LPT Laboratory of Pharmacology" in het Duitse Stade.

Nature or nurture, oftewel opvoeding of genetisch? Volgens een nieuw onderzoek van James A.

Nieuw onderzoek heeft een direct verband gevonden tussen honden die lijden aan een veel voorkomende huidallergie die chronische jeuk veroorzaakt  en probleemgedrag.

Iedereen die zijn hond uitlaat in of nabij een Natura-2000-gebied zou eigenlijk een vergunning moeten hebben. Als we het nieuwe stikstofbeleid van de overheid strikt zouden volgen is dat het gevolg. Dat nieuws citeerde het Agrarisch Vakblad “De Boerderij” enkele dagen geleden.

De broodfokker stond al enkele jaren in een negatief daglicht, de rechter heeft dat vandaag bevestigd.

Castratie verhoogt het risico op overgewicht bij vooral reuen. Ook neemt hun conditie (Body Condition Score) flink af. Bij teven heeft castratie geen effect op het al dan niet obese worden. Daar spelen andere factoren een rol.

Dat extreem kleine hondjes vaker gezondheidsproblemen hebben vanwege dat kleine formaat is bekend.
Bij de Chihuahua heeft de FCI nu ingegrepen door de rasstandaard aan te passen.

De populariteit van kortsnuitige rassen lijkt te dalen in Engeland. 
Dat blijkt uit de geboortecijfers die de Engelse Kennel Club regelmatig publiceert.