Algemeen

Ruim drie maanden bleef hij in de lobby van het ziekenhuis in Wuhan wachten...

Pyromanen moeten oppassen...

..is dit de oplossing voor het geweld tegen BOA's?

Op de foto CEO Torbjørn Brenna met NKK-hond Alma.

 

Nog maar enkele weken geleden liet de Noorse Kennel Klub NKK haar leden weten dat ze financieel in zeer zwaar weer zaten. 

Bij welke van de drie bovenstaande berichten op social media voelt u zich beter?

Politie in Drenthe treft bizar geval van mishandeling aan

De Noorse Kennel Klub NKK zit in de problemen door de coronacrisis.

Nederlandse handelaren tot twee maal toe tegen de lamp gelopen

Idexx Laboratories, Inc. heeft aangekondigd dat het zijn SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR-test voor huisdieren beschikbaar heeft gesteld aan dierenartsen.

Als mensen worden opgenomen vanwege de corona, of erger, wat gebeurt er dan met eventuele huisdieren? 
In Spanje zijn er duidelijke regels hiervoor.

Op 8 april 2020 is dr. Bruce Cattanach overleden.

Pakketten met DNA-tests voor honden stijgen explosief in populariteit. Met één DNA swab wordt het genotype van je hond in kaart gebracht en weet je welke genmutaties voor veelvoorkomende afwijking en eigenschappen de hond draagt.

Het was in het verleden al opgevallen dat mensen die veel met dieren in aanraking komen anders leken te reageren op SARS.

De stijgende belangstelling voor dieren bij de asielen lijkt hier en daar merkbaar, zo bevestigde de Dierenbescherming, en de rashondenfokkers krijgen aanvraag na aanvraag. Veel fokkers gaan daar “natuurlijk” niet op in. Maar is dat wel zo natuurlijk?

De laatste tijd doen geruchten de ronde dat er meer belangstelling zou zijn voor het adopteren van dieren uit de landelijke asielen.
Navraag bij de Dierenbescherming leerde dat dit niet correct is. Er is tot op heden geen toename van de adopties gesignaleerd.

Met alles rondom de corona denken mensen er misschien niet zo aan, maar het is weer tekentijd!

We zouden het bijna vergeten, maar op 29 januari stelde William Moorlag van de PvdA kamervragen aan minister Carola Schouten over het doorfokken van honden.

Covid-19 is een wereldwijd virus, en treft daarom ook hondeneigenaren wereldwijd. 

Niet corona zelf, maar de maatregelen bedreigen duizenden honden en andere huisdieren...

De wolf is een beschermde diersoort in Europa, wat betekent dat ze niet gedood mogen worden. Wie dit wel doet loopt het risico op een flinke geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Maar wat als een wolf uit noodweer gedood wordt?

Omdat er in zowel hondenland als bij mensen zonder honden veel onduidelijkheid bestaat over wat groepsimmuniteit nu eigenlijk is, hier een uitleg.

De aangescherpte maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus heeft de Raad van Beheer doen besluiten het protocol rondom chippen aan te passen.

Steeds meer diensten worden vanwege de Corona-crisis stilgelegd.
Vandaag bereikte ons namens ECVO-secretaris mw van 't Sandt het bericht dat de ECVO-artsen met ingang van heden -24 maart- zullen stoppen met onderzoek.

Op donderdag 27 februari meldde de afdeling Landbouw, Visserij en Behoud van Hongkong (AFCD) dat monsters die op 26 f

Geen zaken meer met verenigingen die honden mishandelen

Het is donderdag 5 maart 2020, en dat betekent de eerste dag van Crufts. De Britse hondenshow staat nog steeds bekend als de grootste en meest bekende ter wereld en trekt bezoekers en deelnemers uit alle continenten, maar toch lijkt het er deze editie anders aan toe te gaan. De oorzaak?

Wordt het eten van wilde dieren en huisdieren dadelijk verboden in Shenzen? Meerderheid inwoners lijkt voorstander...

Onlangs werden rasverenigingen benaderd met mails verzonden door dierenartsen. Het lijkt zo te zijn dat alle rasverenigingen werden benaderd. In deze mails stond foutieve informatie.

Het heeft even geduurd, maar het Europees Parlement wil nu serieus iets gaan doen tegen illegale puppyhandel.