De Drentsche Patrijshond is een van de negen Nederlandse rassen. Rassen uit een klein land en daardoor ook rassen met een kleine populatie.
Bij de Drentsche Patrijshond is al langer bekend dat het niet goed gaat. Het Nederlandse ras heeft een kleine populatie en de gezondheid laat steeds vaker te wensen over.
Bij de Wetterhoun loopt een fraai fokprogramma met als doel vers bloed het ras in te halen voor de broodnodige genetische variatie.
innen het fokprogramma van de AVLS (Algemene Vereniging Liefhebbers van Saarlooswolfhonden) is een F2-nest geboren, wat betekent een tweede generatie outcross.
Na het verschijnen van het rapport van minister Schouten vroeg Dogzine de reactie van Mopsenfokst
Er is heel wat te doen rond de mopshond de laatste tijd. Wat misschien wel het meest in het oog springt is de outcross die momenteel gedaan wordt.
Op BBC-1 heeft Catherine Tate woensdagavond aandacht geschonken aan de problematiek rond de Engelse bulldog.
Bij de Saarlooswolfhond wordt al enkele jaren gefokt binnen een outcrossprogramma om zo vreemd bloed in te kruisen. De populatie is erg klein en genendiversiteit is een groot probleem.
Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?
De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.
De Saarlooswolfhond is al enkele jaren bezig met een outcrossproject.
Eeuwenlang was de Lundehund een bekende verschijning in Noorwegen, met name in het noordelijke deel en op de eilanden daar.
De stabij- en wetterhounvereniging is enkele jaren geleden een zogenaamd outcrossproject gestart om de wetterhounpopulatie gezonder te maken.