Fokken

De broodfokker stond al enkele jaren in een negatief daglicht, de rechter heeft dat vandaag bevestigd.

Met de criteria die op verzoek van de minister zijn opgesteld door de Universiteit van Utrecht kan de NVWA voortaan veel gerichter handhaven. En, zo zegt de NVWA, dat gebeurt ook.

Het hele model van fokken met honden voor de gezelschapsdierenmarkt moet op de schop. Dat betogen wetenschappers van de La Trobe University in Wodonga, Australië.

Naarmate er meer inteelt is, neemt de nestgrootte af bij Golden Retrievers. Gemiddeld is het zo dat met een 10% toename van de inteelt een nest één pup kleiner wordt. Tot die conclusie komt de Morris Animal Foundation na analyse van de gegevens van 93 Golden Retrievernesten.

In één grote operatie heeft de Britse fiscus ruim 5 miljoen pond (5,8 miljoen euro) aan achterstallige belastingen geint bij malafide fokkers in het Verenigd Koninkrijk. De hondenfokkers verkochten puppy's op de zwarte markt. Dat melden Britse kranten.

Iedereen die fokt weet het. Soms heb je een pup die wat achter is. Of een pup die gewoon kleiner is dan de rest en weggeduwd wordt. En soms, je moet er niet aan denken maar het gebeurt, soms verliest een fokker de teef, en niet de pups. Daar zit je dan, en je moet bijvoeden.

Na het verschijnen van het rapport van minister Schouten vroeg Dogzine de reactie van Mopsenfokster Meranda Sterk, die als een van de eersten in Nederland bewust een outcrossnest fokte met een van

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel lijkt nu dan toch door de kerk: er komen strengere regels voor het fokken van honden. De aangescherpte regels hebben vooral betrekking op brachycephalen, oftewel kortsnuiten.

De Belgische brancheorganisatie voor commerciële fokkers, Ani-zoo, is vooralsnog niet van plan het in opspraak geraakte bestuurslid  Danny Van Puyenbroek te schorsen.

Er is heel wat te doen rond de mopshond de laatste tijd. Wat misschien wel het meest in het oog springt is de outcross die momenteel gedaan wordt. We kennen het fenomeen outcross van een aantal andere rassen: het wil zeggen dat er een ander ras wordt ingekruist.

Wat is de beste leeftijd om pups bij de moeder weg te halen en naar de nieuwe eigenaar te laten gaan.

Bullies, zo langzamerhand lijkt het het meest door de (verkeerde) mensen uitgebuite ras te worden. Uitgebuit en tot een hondonwaardig leven veroordeeld.