gedrag

Doordat er regelmatig reisbeperkingen zijn kiezen veel fokkers ook binnen Europa voor Kunstmatige Inseminatie. Daar heeft de Nederlandse wet in zulke gevallen meestal geen bezwaar tegen, maar het is wel belangrijk de EU-regelgeving te kennen. En die is ingewikkeld.

Het is bijna oudjaarsdag en dat betekent vuurwerk. 
Neem alle voorzorgsmaatregelen voor je huisdieren!

Op de Algemene Vergadering van de Raad van Beheer, gehouden op 4 december 2021, kwam dan eindelijk het onderwerp "aankeuren look-alikes" aan de orde.

Op 3 december 2021 liet de FCI weten dat de Bulgaarse Kennelclub BRFC (Bulgarian Republican Federation of Cynology) geen lid meer is van de FCI.

Onlangs publiceerde de Staatscourant een nieuwe richtlijn voor dierenmishandeling. De datum van ingang is 1-12-2021.
Daarmee vervalt richtlijn dierenmishandeling en dierenverwaarlozing (2015R017).

Zoals het zich nu laat aanzien zal Crufts in 2022 doorgaan.
De geplande datum is 10-11-12-13 maart 2022, locatie het vertrouwde Birmingham.

De organisatie van de Kerst Winnershow en de Raad van Beheer hebben vanmorgen laten weten dat de Kerst Winnershow 2021 niet door zal gaan.
 

Honden die eenmaal per dag worden gevoerd, hebben minder kans op leeftijdsgerelateerde aandoeningen

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen misschien niet herkennen dat hun hond gestrest is wanneer ze worden blootgesteld aan gewone huishoudelijke geluiden.

Tijdens het ministersberaad van vrijdag 19 november werd definitief besloten dat er ook dit jaar een verbod zal zijn op consumentenvuurwerk. Het demissionaire kabinet nam dit besluit na oproepen van burgemeesters en artsen.

Wat is dat, een UBN? Oorspronkelijk stond deze afkorting alleen voor “Uniek Bedrijfs Nummer”. Een nummer voor bedrijfsmatige dierenhouders en houders van klein vee zoals schapen en geiten.

De Noorse Kennel Klub, de Noorse Bulldog Klub, de Noorse Cavalierklub en zes fokkers werden in 2020 aangeklaagd door de Noorse Dierenbescherming wegens schending van de dierenwelzijnswet § 25 inzake fokken. Op woensdag 10 november begint het proces in de rechtbank van Oslo

De polski spaniel myśliwski, hier beter bekend als Poolse jachtspaniel, is een hond die bedoeld is voor het werk.

Op dierendag kwam er hondennieuws van de koning en koningin...

De Benelux Winner Show, het samenwerkingsverband tussen Luxemburg, België en Nederland, bestaat niet meer.
Maar de Raad van Beheer heeft in plaats daarvan een oude bekende nieuw leven in geblazen: de Holland Cup.

De maatregel zou in juli ingaan, maar de systemen zijn nog niet klaar

Wie een hond uit het buitenland importeert en daarmee wil fokken, showen of sporten moet die hond in laten schrijven in het Nederlands Hondenstamboek (NHSB). En daarvoor is een controle van de identiteit van de hond nodig.

 

Het is nog maar een enkele case, maar hormoontherapie lijkt negatieve gevolgen castratie te kunnen herstellen

Een houdverbod voor tien jaar, niet meer showen met gecoupeerde honden en strengere straffen bij aanhitsen, ook als het jegens dieren is...  Dat staat in de langverwachte wetswijziging...

Verbod gaat over ruim vijf jaar in....

Er komt geen verbod op de import van honden welke in Nederland -om gezondheidsredenen-  niet meer gefokt mogen worden.

Honden zouden ca. 30-40.000 jaar geleden al bestaan hebben, en mogelijk zelfs al gesocialiseerd zijn. Daarover is de wetenschap het redelijk eens.

De methode zou ook in FCI-landen gebruikt zijn, de registratie van honden met vervalste export-pedigrees uit Belarus

Er is een nieuwe manier om een ​​van de meest voorkomende kankers bij honden te bestrijden. In de VS is 4% van de nieuwe gevallen van kanker bij honden lymfeklierkanker.

Er is jaren over gesproken, maar nu is het dan eindelijk definitief, het gebruik van de stroomband is op 1 januari verboden.

Het is wettelijk niet toegestaan dat stichtingen in Nederland en het buitenland vluchtbegeleiders, mensen die op terugvlucht van hun vakantieadres een hondje meenemen, inzetten. Toch wordt er doorlopend gezocht naar vluchtbegeleiders. Wat zegt de wet? En wat zijn de risico's?

Risico's voor besmetting dier-mens zijn minimaal

Grazende koeien eten plant met gifstof voor honden