• Er komen weer allerlei hondenfilms aan volgend jaar

Er komen weer allerlei hondenfilms aan volgend jaar

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Er komen weer allerlei hondenfilms aan volgend jaar

wo, 12/11/2019 - 16:20

Eerlijk is eerlijk, de eerste is er al vanaf 20 december, maar...

Diverse  nieuwe hondenfilms staan op de planning voor 2020. In ieder geval in de Verenigde Staten. Zowel animatiefilms als “gewone films. Het merendeel  komt overigens pas later in 2020 uit.

Scooby Dooby Doo, where are you…  De TV-serie was vorige eeuw een flinke hit, en al eerder was er een gewone, geacteerde Scooby Doo-film. Volgend jaar komt er een #D-animatiefilm uit, “Scoob”,  die het ontstaan van de vriendengroep rondom de wat dommige, aan snacks verslaafde hond zal laten zien. 'Scoob!' presenteert het oorspronkelijke verhaal van Mystery Inc. en hun grootste uitdaging tot nu toe. Het lijkt erop dat de film twee parallelle verhalen heeft: een in het verleden en een in het heden. De film zal laten zien hoe Scooby-Doo Shaggy ontmoet en hoe ze bevriend raken met Fred, Daphne en Velma om Mystery Inc. te vormen. Het team staat al snel voor hun grootste uitdaging: het oproepen van de spookhond, Cerberus, te laten stoppen. Diverse Amerikaanse acteurs lenen hun stemmen aan de karakters, waaronder Frank Welker, Will forte, Gina Rodriguez en Amanda Seyfried.  'Scoob!' wordt geregisseerd door Tony Cervone. Cervone is een televisieschrijver, animator en producent die momenteel bij Warner Bros. Animation werkt. Hij werkte voorheen bij Nickelodeon Animation Studios en regisseerde meerdere televisiefilms voor het kanaal.

'Scoob!' staat gepland voor release op 15 mei 2020 in de Verenigde Staten. In Nederland is de film 2 dagen eerder al te zien, voor België zijn nog geen data bekend.

“Courage the Cowardly Dog” zou in de VS op 23 oktober in première moeten gaan. Het is een 2D-animatie/horrorfilm  gebaseerd op de eerdere TV-serie (1999 en 2002). De pup Courage (stem door Matthew Grabstein) wordt nadat hij is achtergelaten gevonden door Muriel Bagge en meen naar huis genomen naar Nowhere. Maar daar kruipt het kwaad naar binnen, en Courage en zijn vrienden moeten aan de slag om het kwaad te verslaan. Een release buiten de VS is nog niet bekend.

Ooit was het Rutger Hauer die de hoofdrol speelde, maar in de nieuwste remake van Call of the Wild is het Harrison Ford. Buck, een krachtige hond, half St. Bernard en half herdershond, woont op het landgoed van rechter Miller in Santa Clara Valley in Californië. Hij leidt daar een comfortabel leven, maar er komt een einde aan wanneer mannen goud ontdekken in de Klondike-regio van Canada en er een grote vraag ontstaat naar sterke honden om sleeën te trekken. Buck wordt gekidnapt door een tuinman op het landgoed Miller en verkocht aan hondenhandelaren, die Buck leren gehoorzamen door hem te slaan met een knuppel en hem vervolgens naar het noorden te sturen naar de Klondike. Ford speelt de latere eigenaar van Buck, Thornton.  Zowel in de VS als in Nederland komt de film op 19 februari in de bioscopen.

Pas veel later, op 10 december 2020, komt “Clifford, de big red dog” in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal is simpel, de liefde van een jong meisje zorgen ervoor dat Clifford van pup tot enorme hond uitgroeit.  De hond in de film is een animatie, de mensen zjn echte acteurs. We zien onder meer Jack Whitehall, John Cleese, Sienna Guillory, Izaac Wang, Kenan Thompson, Rosie Perez, David Alan Grier, Keith Ewell, Bear Allen Blaine en Lynn Cohen.

En tot slot nog een film die in 2019 uitkomt, en wel op 20 december (kerstvakantietip dus!):  Opnieuw over sledehonden, nu van Disney: Togo.  Togo is de sledehond die aan de 1925 serum run (het brengen van medicatie) meedeed, maar als te klein en te zwak werd gezien om meet e doen.  In de hoofdrollen o.a. Willem Dafoe, Julianne Nicholson en  Christopher Heyerdahl.