• Tenminste twee hondenfilms dit jaar in de bioscoop

Tenminste twee hondenfilms dit jaar in de bioscoop

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Tenminste twee hondenfilms dit jaar in de bioscoop

do, 01/10/2019 - 14:17

Wie van honden en van films houdt, gaat een mooi jaar tegemoet. Tenminste twee tearjerkers met honden in de hoofdrol staan op het programma.

Als eerste de film die morgen al in de Amerikaanse bioscopen komt, maar waar we in Nederland en België nog tot december geduld moeten hebben. De film “A dog’s way home”, het verhaal van hond Bella die 400 mijl (ruim 600 kilometer) moet afleggen om haar baasjes weer te vinden. Tijdens die reis zal ze -aldus de makers- het leven van velen beïnvloeden. Saillant detail, de rol van de volwassen Bella wordt gespeeld door een voormalig asielhond, Shelby, die ooit op een vuilnisbelt in Tennessee gevonden werd.

“A dog’s way home” (6 jaar en ouder) wordt geregisseerd door Charles Martin Smith, met naast Bella in de menselijke hoofdrollen Ashley Judd, Edward James Olmos, Alexandra Shipp, Wes Studi,  Barry Watson en Chris Bauer.

Het boek waarop de film gebaseerd is is geschreven door W. Bruce Cameron. De auteur die we nog kennen van de in 2017 verschenen film “A dog’s purpose”. A dog’s way home is geen vervolg op deze film, want dat vervolg komt ook dit jaar uit. En dan hebben we het over “A dog’s journey” die inmiddels vol in productie is. Het verhaal -voor zover de film straks het boek volgt, is min of meer hetzelfde als in A dog’s purpose. “Na het zoeken naar zijn doel door verschillende enerverende levens, is Buddy er zeker van dat hij het heeft gevonden en heeft vervuld. Maar terwijl hij ziet hoe de nieuwsgierige baby Clarity in gevaarlijke kattenkwaad terechtkomt, is hij er zeker van dat dit kleine meisje heel veel behoefte heeft aan een eigen hond. Wanneer Buddy herboren wordt, realiseert hij zich dat hij een nieuwe bestemming heeft. Hij is dolgelukkig wanneer hij wordt geadopteerd door Clarity, nu een levendige maar verontruste tiener. Wanneer ze plotseling gescheiden zijn, wanhoopt Buddy - wie zal voor zijn meisje zorgen?”

Deze laatste film gaat al wel sneller in de bioscopen komen, in Nederland op 13 juni (en niet op 16 mei zoals eerder werd gezegd). In de hoofdrollen zien we in ieder geval Dennis Quaid weer terug. Opvallend is ook het aantal acteurs van Chinese oorsprong in dit tweede deel. Vooral omdat deel 1, A dog’s purpose, een enorm succes in China was is nu gekozen voor een nog meer op China gerichte benadering, daarnaast is Alibaba een van de productiebedrijven. Gail Mancuso is de regisseur.

 

En voor wie zelf graag een filmposter knutselt, je eigen hond in de hoofdrol kan via de website (zie link) van A dog's way home.
 

deusa