film

Er komen weer allerlei hondenfilms aan volgend jaar

Eerlijk is eerlijk, de eerste is er al vanaf 20 december, maar...

Road-trip comedy met Mechelaar in de hoofdrol

Of de film ook in Nederland en Belgie in de bioscopen komt weten we nog niet, maar er komt weer een hondenfilm uit.

Rutger Hauer overleden...

Van Floris tot Heineken, een van de grootste filmacteurs die Nederland heeft voortgebracht is overleden op de te jonge leeftijd van 75 jaar.

PETA wil einde aan hondenfilms

Wie nog een hondenfilm met echte honden wil zien, of een andere dierenfilm met getrainde dieren, zal snel moeten zijn.

Tenminste twee hondenfilms dit jaar in de bioscoop

Wie van honden en van films houdt, gaat een mooi jaar tegemoet. Tenminste twee tearjerkers met honden in de hoofdrol staan op het programma.

Netflix komt met zesdelige docu-serie "Dogs"

"Dogs" is een nieuwe  serie documentairess van Glen Zipper en Amy Berg, welke vanaf 16 november a.s te bekijken is via de streaming videodienst Netflix.

Hondenfilm maakt klassiek weer populair

Hoe zorg je ervoor dat in het internettijdperk ook jonge mensen weer naar klassiek luisteren?  Simpel, je voegt wat honden toe en zet het op Youtube.

Nog één keertje de World Dog Show

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

En de winnaar is...

De meest populaire TV/Filmhond onder de Dogzine-lezers is geworden….  Hachi, de trouwe Akita die jarenlang op een Japans station op zijn overleden baas bleef wachten.

Zorgen bij dierenartsen over mopshondenfilm "Patrick"

De internationale organisatie van dierenartsen voor gezelschapsdieren, Fecava, is bezorgd over de komende Disney-film “Patrick”. In de film speelt een mopshond een grote rol.

Showdogs, in première en criticasters gaan los

In de Verenigde Staten is de film “Show Dogs” in première gegaan, en het kan bijna niet anders, diverse belangengroepen hebben flinke kritiek geuit op de komedie over honden op een hondenshow.

"Dogman" wint Palm Dog in Cannes

De film Dogman en de hele cast is dit jaar winnaar geworden van de officiële Palm dog, de prijs voor de beste hond in films van 2018.

Opnieuw ophef rondom behandeling hond op filmset

In de Verenigde Staten is opnieuw ophef ontstaan rondom een nieuwe film nadat er een video lekte, naar PETA, waarin tijdens draaidagen in China een hond overduidelijk te maken kreeg met te veel str

Oscar voor de beste hond: de Palm Dog USA

Met de Oscars voor beste film, beste regie etc. nog vers in het geheugen, is het extra leuk dat afgelopen nacht ook een andere filmprijswinnaar bekend werd.

Lost in paradise, the Dogs of Curaçao: Het ware verhaal achter de film

Naar aanleiding van de film “Lost in Paradise, the dogs of Curaçao”, werd het hoog tijd om een persoonlijk interview te regelen met iemand die hier aan heeft meegewerkt op locatie.