• Hondenfilm maakt klassiek weer populair

Hondenfilm maakt klassiek weer populair

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hondenfilm maakt klassiek weer populair

vr, 10/26/2018 - 15:55

Hoe zorg je ervoor dat in het internettijdperk ook jonge mensen weer naar klassiek luisteren?  Simpel, je voegt wat honden toe en zet het op Youtube. Dat heeft de Britse actrice Tilda Swinton in ieder geval bedacht. En de zes minuten durende video met een gedeelte uit “Flavio” van Georg Friedrich Händel brengt dat in de praktijk.

Samen met haar partner Sandro Kopp heeft Tilda Swinton het voor elkaar gekregen. Heel simpel gedaan eigenlijk, je neemt je eigen honden mee naar het strand, maakt een leuke film en de mensen komen wel kijken.

Achteraf werden "gekke" cuts gemaakt en de honden soms dubbel getoond, zodat de beelden passen bij  Anthony Roth Costanzos-versie van Händels "Flavio". De video maakt deel uit van een langere productie genaamd "Glass Händel".

Tilda Swinton is overigens zelf in allerlei andere films te zien. Zo speelt ze samen met  Idris Elba de hoofdrollen in de nieuwe film van George Miller, bekend van de Mad Max-films. Het filmproject heet Three Thousand Years of Longing. Waar de film over gaat, is nog niet bekend. Daarnaast speelt Swinton de rol van een 82-jarige man (!) in de horror-film suspiria, die –toeval bestaat niet-  vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen draait.