• Emotional Support Dog nu ook voor topsporters
  • Emotional Support Dog nu ook voor topsporters

Emotional Support Dog nu ook voor topsporters

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Emotional Support Dog nu ook voor topsporters

za, 08/31/2019 - 14:58

Het wachten is dus tot Ajax ook een hond neemt, een Emotional Support Dog, voor als ze verliezen, of iemand het lastig heeft of zo. Want na studenten met examenstress is de “knuffelhond” ook doorgedrongen tot de Topsport. Nee, nog niet in Nederland, wel in de VS, waar de San Fransisco 49’ers een “schattige” Franse Bulldog hebben aangeschaft van 1 jaar oud.

De 49érs zijn een Football-team dat in de hoogste regionen speelt, en wie ooit football gezien heeft weet dat het geen spelletje voor miezemauzen is. Maar ook deze flink uit de kluiten gewassen macho’s uit de Footballsport hebben een zachte kant, en Zoë, zo heet de Frenchie, helpt spelers met hun geestelijke gezondheid.

De gezondheidsadviseur van het team, Austin Moss, nam de eenjarige Zoë over na het bespreken van therapiehonden en geestelijke gezondheid met leden van het team, waaronder Solomon Thomas, die recentelijk een flinke depressie kreeg na de dood van zijn zus Ella , die stierf door zelfmoord in januari 2018. Volgens Thomas is de sort een " zeer stressvolle klus, het is erg moeilijk voor veel jongens. Een hond kan voor sommige jongens een perfect uitje zijn, en soms weet je niet wat een hond kan betekenen."

Moss registreerde Zoë als een emotionele hulphond (in de VS is dat niet heel erg moeilijk) en probeert haar te certificeren als n therapiehond. Tot die tijd besteedt Zoëhaar dagen aan het rondhangen op kantoor van Moss en het knuffelen met spelers. Ze heeft zelfs een Instagram , waar ze regelmatig wordt afgebeeld naast beroemde 49ers.

De manager van 49ers, John Lynch, vertelde aan The Athletic dat hij het goed vindt dat de spelers tijd doorbrengen met Zoë en andere honden op kantoor, waaronder de hond van Moss.

"Ik bedoel, football is zo all-in voor ze, om een ​​plek te hebben waar ze naartoe kunnen gaan en een beetje los kunnen komen van het spel, dat is een goede zaak. Ik heb  eindelijk na een maand aan onze eigenaar verteld.

Thomas is enthousiast: "Ik kan een goede training hebben of heel boos binnenkomen, of heel verdrietig binnenkomen, en Zoë rent naar me toe. Ik kan gewoon een kwartiertje met de kleine pup  spelen, dat is gewoon een soort reset van mijn dag en laat ik heb alles weer in perspectief geplaatst en blijf doorgaan. "

Meer weten over hulphonden, in het volgende nummer van Dogzine lees je er alles over…

Emotional Support Dog nu ook voor topsporters