• In Belgie zijn twee Beagles de Youtube-hit...

In Belgie zijn twee Beagles de Youtube-hit...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

In Belgie zijn twee Beagles de Youtube-hit...

di, 05/29/2018 - 13:47

Voor veertig-plussers blijft het wellicht een wat vreemd fenomeen, voor een jongere generatie zijn Youtubers soms, of vaak, echte wereldsterren die met hun kanalen op de videostreamingdienst ook een behoorlijke som geld kunnen verdienen. Namen als enzo Knol, Kingalert etc. zijn even beroemd bij de wat oudere jeugd als De Beatles en Stones bij de 50plussers zijn. Een Youtube-kanaal als dat van Enzo Knol heeft 25 miljoen abonnees…

In België is het geen man of vrouw die de toplijst van de Youtubers aanvoert, maar zijn het…  anders hadden wij het niet genoemd…  twee honden, en wel de Beagles Louie en Marie.  De Vlaamse beagles hebben hun eigen kanaal “Louie The Beagle” met bijna 400.000 volgers en trekken miljoenen kijkers met hun grappige video’s.  Zo’n 30 miljoen per maand ongeveer.

 “Momenteel is ‘Louie The Beagle’ het meest populaire en het snelst groeiende YouTubekanaal van België”, zegt het baasje van Louie en Marie tegenover Het Laatste nieuws. “Dus de bekendste en grootste YouTuber van België is... een hond!” Hoe populair ook, bij grote Youtube-gatherings zijn de beide hoofdrolspelers (nog) niet welkom.

Voor het geld doet de Vlaming het trouwens niet. “Ik ben nog fulltime technieker. Een deel van mijn winst via YouTube gaat naar Beagle Rescues en andere organisaties.” Aldus HLN.

Overigens, ook Dogzine heeft haar eigen kanaal (maar vlogt nog niet echt). Kijk op onze pagina Dogzine-TV voor info.