emotie

Is het herkennen van hondenemoties aangeboren of aangeleerd

Wij, de mens, leven al een kleine 40.000 jaar samen met het dier dat als eerste gedomesticeerd werd, de hond.

Emotional Support Dog nu ook voor topsporters

Het wachten is dus tot Ajax ook een hond neemt, een Emotional Support Dog, voor als ze verliezen, of iemand het lastig heeft of zo.

Hondenbaas even gevoelig voor hondengejammer als babygehuil

Dierenliefhebbers hebben nogal eens de neiging hun hond of kat als “kind” te zien.

Kinderen herkennen hondentaal niet, of reageren verkeerd...

Niet alleen herkennen kinderen hondentaal slecht, waardoor ze vaak niet het verschil tussen een vrolijke en een kwade, verontruste hond zien, zelfs als ze de emotionele staat van de hond herkennen,

Wetenschappelijk bewijs: honden helpen eigenaar in nood

"We found dogs not only sense what their owners are feeling, if a dog knows a way to help them, they'll go through barriers to provide to help them,"

Ongelukkige honden eten uit stress en emotie

We voelen ons verdrietig, gestrest, ongelukkig, en we rennen naar de vriezer voor een grote bak vanille-ijs, of eten een complete doos bonbons leeg.

Mlem, voor als je boos bent

Als je in een enorm rothumeur bent, en je komt je beste vriend tegen, zou die dan ongecontroleerd zijn of haar mond gaan lopen aflikken in de hoop je te troosten?  Als je beste vriend een hond is w

Hormoon maakt honden blij met glimlach

Onderzoekers van het Canine Mind-onderzoeksproject van de University of Helsinki ontdekten dat "liefdeshormoon" oxytocine ervoor zorgde dat honden zich interesseerden voor een glimlach in een mense

Hond sterft aan gebroken hart

Voor de meeste hondeneigenaren is het geen vraag, maar een gegeven. Honden hebben gevoelens, gevoelens die die van de mens benaderen.

Gromt je hond? Je begrijpt hem beter dan je denkt

Mensen blijken best wel in staat te zijn om de basisemoties van hun hond te begrijpen, alhoewel vrouwen wat beter daarin zijn dan mannen.