Hoe moet je voorkomen dat mensen door honden worden gebeten? De Universiteit van Liverpool en de Engelse organisatie “Dogs Trust” hebben daar nu iets heel nieuws op gevonden.
Bij een dodelijke aanval door honden denken we –eerlijk is eerlijk- toch meestal aan “hoogrisicohonden” of tenminste grote rassen.
Onderzoekers van de Universiteit van Liverpool maken gebruik van YouTube om de complexe kwestie van hondenbeten te bestuderen.
Bijtincidenten moeten worden voorkomen.
Hondenbeten, meestal worden de statistieken gebaseerd op het aantal gevallen dat in het ziekenhuis terecht komt.
Na Rotterdam en Tilburg heeft nu ook Amsterdam het (concept) bijtprotocol ter inzage gelegd, met andere woorden, iedereen mag er nu een zogeheten zienswijze over indienen.
Hoe accuraat zijn de meldingen door gezondheidsprofessionals, artsen en verpleegkundigen over hondenbeten, waar het niet-medische zaken betreft? Zaken als het ras, of het gedrag van de hond?
Vechthonden, of liever gezegd, hoogrisicohonden. We hebben er allemaal wel een menig over, maar eigenlijk weten we met zijn allen nog onvoldoende.
We praten veel over bijtgrage honden, maar wat zijn nu de meest destructieve hondenrassen? Voor wie zou de verzekeringspremie van de WA-verzekering omhoog moeten, en wie verdient korting?
Door de –schijnbaar- steeds vaker optredende bijtincidenten is de discussie over agressieve hondenrassen weer actueel.
Een test voor eigenaren van agressieve (vecht)honden. Naar aanleiding van een bitincident waarbij een jong kind in het gezicht werd gebeten door een pitbull-achtige hond hebben de "vechthonden" he