• De Chihuahua, de meest destructieve hond van allemaal

De Chihuahua, de meest destructieve hond van allemaal

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

De Chihuahua, de meest destructieve hond van allemaal

di, 11/01/2016 - 14:57

We praten veel over bijtgrage honden, maar wat zijn nu de meest destructieve hondenrassen? Voor wie zou de verzekeringspremie van de WA-verzekering omhoog moeten, en wie verdient korting? De Engelse verzekeringsmaatschappij Payingtoomuch zocht het uit, en kwam tot opmerkelijke resultaten.

Lijstaanvoerder van de meest vernielende hond is namelijk de Chihuahua. Tijdens zijn hondenleven veroorzaakt deze mini-terminator namelijk gemiddeld zo’n 866 Britse pond, 968 euro, aan schade. Schade aan tapijt, banken, tuininrichting, schoenen en andere huiselijke zaken. Onduidelijk is waarom, maar wellicht vergeten Chihuahua-bazen eventjes dat dit ras niet ontstaan is als in tasjes zittend ras met roze pakjes aan, maar als actief rattenvanger in boerenschuren. Een Chihuahua die zich niet af en toe van energie kan ontdoen, gaat thuis knagen, pure verveling dus.

De nummer twee destroyer is al even onverwacht, maar ook hier gaat het om een fanatieke jager, de Dashond of Teckel. Een hondenleven lang kost deze de verzekering een kleine 904 euro. Pas op plekje nummer drie komen we een groter formaat hond tegen, de Boxer, met 875 euro.

Op de plaatsen vier tot en met tien vinden we dan de Dalmatiër, Bulldog, Duitse Dog (in een eerder onderzoek uit 2008 nog op de eerste plaats), Husky, Beagle, Engelse Pointer en op plek 10 de Duitse herder. Deze is goed voor een kleine 626 euro gedurende zijn leven, zo blijkt uit het onderzoek, dat in 2016 weer herhaald is.

En hoezeer mensen de American Staffordshire Bulterriër ook als enge hond zien, dit ras komt nu juist op de allerlaatste plek. Nog geen 200 euro aan schadekosten. Voorlaatste is de West Highland White Terriër, de Yorkshire Terriër komt op de derde plek van onder. Andere relatief schadevrije honden zijn de Spaniel,Whippet,Shih Tzu ,Labrador ,Jack Russell,Rottweiler en Old English Sheepdog.

Het is overigens niet alleen in het eigen huis dat de honden schade veroorzaken, gemiddeld is er een bedrag van ruim 300 euro dat in het huis van anderen veroorzaakt wordt. De eigenaren zijn overigens lang niet altijd blij met hun terror-hond, één op de vijf geeft aan dat ze bij tijd en wijle spijt hebben van de aanschaf van de hond, of hem zelfs zouden willen afstaan, als gevolg van de schade die de hond veroorzaakt.

Helaas, voor Nederland zijn deze cijfers niet bekend, dus of ook hier de Chihuahua de ranglijst aanvoert is onbekend, zo liet het Verbond van Verzekeraars Dogzine weten.


bron