• Aanvallende hond onder invloed van drugs

Aanvallende hond onder invloed van drugs

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Aanvallende hond onder invloed van drugs

di, 09/12/2017 - 11:50

Een patholoog heeft een opvallende verklaring gegeven voor een aanval door een Staffordshire Terrier in Londen enkele maanden geleden, de hond was onder de invloed van crack-cocaïne. Vermoedelijk per ongeluk (of opzettelijk) via zijn baas, een drugsverslaafde, binnengekregen. Eigenaar Mario Perivoitos overleed ten gevolge van de aanval van zijn eigen hond, terwijl een BBC-filmploeg in het huis was om de man te filmen.

De cocaïne in het hondenlijf zou de aanval hebben kunnen veroorzaakt, zo bleek uit een onderzoek in opdracht van de lijkschouwer. In de urine van de hond werden grote hoeveelheden cocaine en morfine aangetroffen. Er is niet bekend of honden eerder aanvallen onder invloed, wel dat ze door inname van drugs abnormaal gedrag kunnen vertonen. Vooral opgewonden en geïrriteerd gedrag is gebruikelijk. Omdat zijn eigenaar tijdens de opnames een epileptische aanval kreeg, werd de opwinding de hond te veel in combinatie met de drugs en viel hij aan.

De hond vloog zijn eigenaar naar de keel,. Een van de BBC-mensen wist de man los te maken uit de greep van zijn hond, maar was te laat. Perivoitos overleed aan zijn verwondingen.

De politie in Engeland is van plan de hond, Major, te laten inslapen.

Het is helaas niet ongebruikelijk dat honden van drugsverslaafden zelf ook met enige regelmaat drugs binnenkrijgen. Zowel van zwervende verslaafden aan de onderkant van de samenleving, tot de toy hondjes van zeer bemiddelde mensen of hun kinderen.

Opwinding, versnelde hartslag, verhoogde lichaamstemperatuur zijn vrij standaard verschijnselen bij honden bij crack of cocaïne. Omdat honden en katten vaak kleiner zijn dan mensen is de kans op een overdosering, een dodelijke, behoorlijk groot aanwezig.

Honden zijn in het algemeen verzot op marihuana, zeker de voedselproducten daarmee (spacecake). Nee, honden worden niet high, depressie, lethargie en overgeven is meestal het gevolg van weed-gebruik.

Exctasy-gebruik is minder gebruikelijk onder dieren. Meestal levert het verwijde pupillen, agitatie en ook hier verhoogde lichaamstemperatuur op.  Methamfetamine zorgt voor hyperactiviteit, tremoren en een soort epileptische aanvallen.

Er is twijfel of honden ook ziek/verslaafd kunnen worden van het eten van menselijke feces van junks. Niet elke drug beland ook in de endeldarm van de mens. Van marihuana en bepaalde medicijnen, vooral anti-depressiva- is het wel bekend.