• Wereldrecord grootste nest na natuurlijke geboorte?

Wereldrecord grootste nest na natuurlijke geboorte?

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Wereldrecord grootste nest na natuurlijke geboorte?

zo, 12/08/2019 - 16:04

Het grootste nest ooit geboren is volgens het Guiness Book of Records een nest  van 24 pups van een Mastino Napolitano, geboren in Engeland. Van dat nest bleven er uiteindelijk 18 in leven, eentje werd doodgeboren, drie overleden er in de eerste week.

Er is een serieuze nieuwe kandidaat. Weliswaar waren het ditmaal “slechts” 21 pups, maar in tegenstelling tot de Mastino Napolitano werden deze pups allemaal natuurlijk geboren, en niet via een keizersnede. Het gaat om een teef, een kruising van  een Duitse Dog en een Amerikaanse Bulldog, Marry Jane (MJ) genaamd. Opnieuw in Engeland, iets preciezer op het eiland Man.

'Toen de dierenartsen me vertelden dat het er waarschijnlijk meer zouden zijn nadat ze hadden gezegd dat ze maar zes tot acht zou hebben, zei ik; "Echt niet!", aldus eigenaresse  Joanne tegenover de Metro. 'Ik ben zo trots op haar. MJ (de naam van de teef) deed het allemaal alleen met Annie en Ruth van Jane Callow Veterinary Practice de hele tijd aan haar zijde. MJ heeft slechts negen tepels, dus om de twee uur flesvoeding geven is een teamprestatie van ons allemaal. '

Niet alle pups overleefden het. Zes werden er doodgeboren en eentje stierf kort na de geboorte, zodat er nu nog 14 over zijn.  Deze resterende 14 pups zijn vernoemd naar chocoladerepen die volgens Joanne bij hun persoonlijkheid passen.

De meerderheid van de honden moet nog worden geplaatst, hoewel er binnenkort twee worden overgebracht naar een nieuw gezin in Rotherham.

Alle pups lijken de zwart-witte kleur van hun moeder en het gezicht van hun vader te hebben geërfd - een bullmastiff gekruist met een rottweiler. De dieren moeten om de twee uur worden gevoed, dus Joanne wordt ondersteund door haar vader Steve, broer Matt en vriend Liam - die binnenkort allemaal 'vaders' voor de puppy's worden. Ze voegde eraan toe dat MJ nu zal worden gecastreerd - omdat ze heeft gelezen dat een tweede nest nog groter kan zijn dan het eerste.

Foto is niet een van de pups. Foto's zijn hier te vinden