• Anti-broodfokdemonstratie op 14 mei in Den Haag

Anti-broodfokdemonstratie op 14 mei in Den Haag

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Anti-broodfokdemonstratie op 14 mei in Den Haag

vr, 02/21/2020 - 15:52

Ben je faliekant tegen broodfok, en wil je dat ook actief tonen, op 14 mei is er een demonstratie

Broodfok, het is misschien niet overal slecht, maar wie de term “broodfok” hoort denkt toch vooral aan aftandse schuren waar kennel na kennel vol met uitgebuite teefjes en ongezonde, slecht gesocialiseerde pups zitten. Kortom, dierenleed in optima forma, en dat alles zodat mensen maar goedkoop aan hun hondje kunnen komen. Een koop die –na het bijtellen van alle dierenartskosten, nog wel eens een “duurkoop” kan zijn.

In Den Haag wordt toch vooral gepraat, echte actie blijft nog uit. En dat is Ramona Heerema  een doorn in het oog. Om de politiek, maar ook om alle argeloze kopers van broodfokpups wakker te schudden organiseert ze daarom op 14 mei (“Het is een donderdag, maar dan zijn alle politici tenminste in Den Haag”) een demonstratie tegen broodfok en dierenleed.  En waar anders an op het Malieveld laat je een demonstratie beginnen…

De demonstratie wordt volledig particulier georganiseerd, er zitten geen grote stichtingen of organisaties achter. Ramona is vier jaar geleden begonnen met het opvangen van verwaarloosde honden toen ze er op straat eentje bijna letterlijk in haar armen geduwd kreeg. Die ze overigens nog wel eerst moest afrekenen. Inmiddels heeft ze ruim 70 honden uit de ellende gehaald en een gouden mand bezorgt, 22 daarvan, “wel allemaal kleintjes hoor” zitten bij haar thuis, samen met driehonden die wel al direct een goede start hadden.

Met zoveel honden en nog eens een reddingsoperatie schiet het werk er wel bij in, maar samen met haar man wisselen ze de werkdagen af, zodat de hele beestenbende nooit alleen is. Voor het oplappen van de nieuwe hondjes is er een goede samenwerking met een dierenkliniek in Oegstgeest. Met donaties van facebook- en andere vrienden worden de meest ernstige gevallen medisch behandeld.

Op 14 mei –inmiddels staat de teller van aanwezigen ruim boven de dertig, maar dat kunnen er natuurlijk nog veel meer worden (een eerdere poging vorig jaar bracht maar zeven mensen op de been, zijn we dan toch allemaal vooral actief achter ons toetsenbord?).  Enkele kamerleden hebbenal toegezegd om handtekeningen in ontvangst te willen nemen, en Marianne Thieme, voormalig voorvrouwe van de Partij voor de Dieren, heeft ook laten weten dat zo probeert aanwezig te zijn. Onze Minister-President Mark Rutte heeft nog niets van zich laten horen.

De demonstratie begint om 13.00 uur, op het Malieveld, daarna wordt er richting Tewwede Kamer gelopen. Om 16.00 uur is het afgelopen. De allerlaatste info is te vinden op de Facebook-pagina die speciaal is aangemaakt. En wie echt niet kan, kan de petitie ondertekenen.  Daar staat de teller bijna op 3700.

Anti-broodfokdemonstratie op 14 mei in Den Haag

dossier