• "Dogman" wint Palm Dog in Cannes

"Dogman" wint Palm Dog in Cannes

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

"Dogman" wint Palm Dog in Cannes

vr, 05/18/2018 - 13:18

De film Dogman en de hele cast is dit jaar winnaar geworden van de officiële Palm dog, de prijs voor de beste hond in films van 2018. De award werd enkele uren geleden uitgereikt op het Filmfestival van Cannes. Dogman is een film van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone, de film is ook genomineerd voor de (menselijke) Palm d’Or van dit jaar.

In “Dogman” wordt het verhaal verteld van Marcello, een kleine, goedaardige hondentrimmer, die in een gevaarlijke relatie komt met Simone, een voormalig boxer die nu de hele buurt terroriseert. “In an effort to reaffirm his dignity, Marcello will submit to an unexpected act of vengeance.”

Dit werk bevat "veel minder ronduit geweld" dan de vorige maffiafilm, volgens The Hollywood Reporter. Maar het is "net zo intens een kijkervaring, een waarbij het publiek zal hebben de armleuningen vastgrijpt door de angstaanjagend echte weergave van een goede man, verleid door de duivel” aldus de Hollywood Reporter. De keuze voor de Palm dog kwam echter, aldus juryvoorzitter Toby Rose, door “Terwijl de leidende performance van Marcello Fonte als baas in de pooch-salon, die verstrikt raakt in de criminele onderwereld, werd geprezen door critici, is het de grote cast van honden die de show stelen.”

dogman
Scene uit Dogman

 

Nog twee hondenprijzen werden uitgereikt. De “Grand Jury Prize” ging naar de surrealistische film Diamantino, waarin “pluizige puppy’s” de carrière van een jonge voetbalspits (die erg op Ronaldo lijkt) vernietigen als ze hem, in een hallucinatie, verhinderen op het doel te schieten.

diamantino
Scene uit Diamantino

De schrijster Vanessa Davies en haar mopshond kregen de Palm Dogmanitarian Award voor haar aanstaande Disney-familiekomedie, genoemd naar haar huisdier, Patrick. "Het is een geweldig echt levensverhaal en een waardige winnaar voor het vieren van de band tussen honden en mensen," zegt Rose. De film wordt uitgebracht op 29 juni.

dog award
Uitreiking Dogmaniitarian Award

De Palm Dog wordt sinds 2001 in Cannes uitgereikt en wordt omschreven als  ‘s werelds bekendste onderscheiding voor honden op het scherm.'  De Palm Dog US ging eerder naar de film met Harrison Ford, “Blade runner 2049 “