kinderen

Hond werkt positief op jonge kinderen

Minder problemen met kinderen door een hond

Voorlezen aan hulphonden?

Komende week starten de Nationale Voorleesdagen. 22 Januari tot en met 1 februari staan in het teken van voorlezen voor en door kinderen.

Hondenbaas even gevoelig voor hondengejammer als babygehuil

Dierenliefhebbers hebben nogal eens de neiging hun hond of kat als “kind” te zien.

Clickertraining, nu ook voor kinderen?

We behandelen onze honden misschien steeds meer als kinderen, andersom lijkt het nu ook te gebeuren.  In Engeland is ophef ontstaan over een opvoedingsprogramma op het commerciële

Prikoren maken kinderen bang

De Amerikaanse TSA (Transportation Security Administration) heeft besloten in de nabije toekomst geheel over te stappen op honden met hangoren - honden met staande oren, de zgn "prikoren", zullen n

Meer honden betekent minder allergie

Hoe meer huisdieren je hebt tijdens je eerste levensjaar, hoe lager de kans op allergieën. Dat blijkt uit deze week gepubliceerd Zweeds onderzoek.

Teven zijn beter tegen allergie dan reuen

Kinderen die opgroeien met honden hebben minder vaak last van astma. Opvallend nieuw daarbij is dat het vooral geld als de kinderen samen met een teef opgroeien.

Kinderen herkennen hondentaal niet, of reageren verkeerd...

Niet alleen herkennen kinderen hondentaal slecht, waardoor ze vaak niet het verschil tussen een vrolijke en een kwade, verontruste hond zien, zelfs als ze de emotionele staat van de hond herkennen,

Opvoedingsstijl, dat doet wat

De manier waarop ouders met hun kinderen communiceren is van groot belang, dat is al jaren bekend.

Mensen houden meer van honden dan van ...

Mensen houden meer van honden dan van…mensen.. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Maar liefst twee onderzoeken zijn zeer recent gepubliceerd die dit aantonen.

Vieze honden blijken toch erg gezond voor ons

Recent nog meldde Merel Langelaar, vice-voorzitter van de Nederlandse Maatschappij voor diergeneeskunde, dat huisdieren toch echt een potentieel gevaar zijn voor zwangeren en kleine kinderen.  "Kor

Hondeneigenaren herkennen dreigsignalen tussen hond en kind heel slecht

Hondeneigenaren zijn er nog slechter in om de lichaamstaal van honden tijdens de omgang met kinderen te "verstaan" dan niet-hondeneigenaren. tot die conclusie komt Dr.

Huisdier hebben is goed voor ontwikkeling kinderen

Een huisdier kan sociaal, emotioneel en educatief voordeel brengen aan kinderen en adolescenten, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerde studie.

We wandelen liever met een grote hond, tenzij de kinderen hem uitlaten

Honden. We hebben er met zijn allen een heleboel.

Risico: Angstige of blije hond, kinderen zien het verschil niet.

Jonge kinderen weten precies wanneer een hond kwaad is en dreigt, maar herkennen niet of een hond angstig is. En dus ook niet of een hond mogelijk uit angst gaat bijten.