• Gewoon heel veel golden retrievers: wereldrecord!

Gewoon heel veel golden retrievers: wereldrecord!

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Gewoon heel veel golden retrievers: wereldrecord!

vr, 06/15/2018 - 10:23

Het is de Vlaamse gemeente Wachtebeke, en Kelsey Criel en Sabine l’Ecluse, gelukt om het wereldrecord Golden Retrievers bijeen brengen te verbreken. Het oude record stond op naam van een plaats in Schotland, met 221 honden, Wachtebeke ging daar uiteindelijk met 303 honden ruim overheen.

Afgelopen 3 juni werd het record gevestigd, met volop deelnemers uit Belggië, maar ook veel uit Nederland. Kelsey en Sabine zijn gék van het ras Golden Retriever en ze wilden dat enthousiasme met de hele wereld delen, door te proberen het record te breken. "We hadden op facebook gezien dat zo'n record met een ander hondenras, met name met Border Collies, werd gerealiseerd. Omdat ons favoriete ras zeer populair is, kwam er al vlug heel veel interesse om deel te nemen." aldus de organisatoren tegenover radio 2 in België.

 

gr

In 2013 werd het record gezet in Invernessshire, de oorsprong van de Golden Retriever, door de Golden Retriever Club of Scotland tijdens het 50-jarig bestaan van de club. Daar werd het record uit 2006, met 188 Goldens verbroken.

Gerechtsdeurwaarder André Vandemeulebroecke had meer dan een uur nodig om de telling te verrichten, en kwam uiteindelijk tot 303 Goldens.

Het evenement werd gelijktijdig gehouden met een andere hondenbijeenkomst, een hondenmarkt.

Het wachten is nu op een nieuwe recordpoging, wellicht weer in Schotland. De voorzitter van de Schotse club laat Dogzine weten 303 honden een fantastisch resultaat te vinden, en ook dat de club er alles aan gaat doen het record weer te breken. Maar,  zo zegt Jim Richardson, "Doubt we will improve much on the 222 dogs in 2013."  Schotland moet snel zijn, want Sabine heeft al aangekondigd volgend jaar het record weer te willen verbreken!