• Belgisch wereldrecord: 342 honden op één foto

Belgisch wereldrecord: 342 honden op één foto

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Belgisch wereldrecord: 342 honden op één foto

di, 05/21/2019 - 17:00

Er zijn nog al wat hondenrecords, in het bekende Guinness Book of Records. Van sommigen, hoe leuk ook, kun je je natuurlijk wel afvragen in hoeverre honden er ook maar iets aan hebben. De hond die door de langste menselijke tunnel rijdt op een skateboard, we hebben het hier over Engelse Bulldog Otto uit Lima, Peru (video hieronder)

Of Mochi, de hond met de langste tong (een Sint Bernard uit de VS), de langste nog levende hond overigens, want Brandy, ook uit de VS, had de allerlangste, 43 centimeter. Brandy was een Boxer overigens, die in het jaar waarin het record erkend werd, 2002, ook moest worden ingeslapen door maagproblemen. Of Jack Russell, natuurlijk ook uit de VS, die in 39,08 seconden 100 ballonnen liet knappen…  En niet te vergeten de records voor samen touwtje springen voor mens en hond, 59 jumps in 1 minuut (Engeland deze keer, een Jack Russell met baas), en Hagrid uit Engeland, een flinke mastiff-achtige, wist in één keer negen dingen te vangen, die dingen waren miniworstjes.  En een vrouw uit Syrië heeft de grooste verzameling hond-gerelateerde items (beeldjes etc), bijna 1500 stuks. En dan hebben we nog de hond die de meeste ballen ving met zijn voorpoten, de langste wimpers bij een hond (Een Japanse Labradoodle met wimpers van 17 centimeter)…  En ga zo maar door.

De “massa-evenementen” zijn dan wat minder hondvreemd. We kennen nog de strijd tussen Schotland en België, voor het grootste aantal Golden retrievers  bij elkaar. Nu in Schotse handen (361 honden), maar op 23 juni a.s. doet Wachtebeke in België weer een gooi naar 362 of meer Golden retrievers.

Maar België is sinds afgelopen zaterdag nog een hondenrecord rijker. Tijdens de “Semaine du Chien”, de week van de hond, georganiseerd door Leefmilieu Brussel, werd het uit 2018 stammende record “meeste honden op 1 foto” gebroken. Los Angeles had dat record, met 108 honden (juni 2018), maar Brussel ging daar zaterdag ruim overheen met 342 honden.  Gefeliciteerd.  Het record is overigens zo nieuw dat het nog niet in het Guiness Book (online) te vinden is. Een filmpje van het evenement dat op Facebook verscheen hieronder.

En die nog veel meer leuke, rare of andere hondenrecords wil zien, kijk op deze pagina van het Guiness Book of Records online.

bron

Facebook