Notoire hondenmishandelaar opnieuw veroordeeld, maar begint elders weer een pension
Sommige mensen zijn onverbeterlijk. Want enkele dagen geleden werd de 51-jarige Abdelkrim S. door de rechtbank in Ieper veroordeeld tot een boete van ruim 18.000 euro wegens het uitbaten van een illegale hondenfokkerij in het Belgische Beselare, waarbij afgelopen maart 91 (sommige berichten zeggen 77) honden in beslag genomen werden. De dieren waren destijds te verzwakt om te lopen.
S. werd voor de rechter gebracht. Hij moest zich verantwoorden voor onder meer het niet beschikken over een erkenning als hondenkweker en inbreuken op de dierenbescherming. De man werd bij verstek veroordeeld tot een boete van 18.200 euro. Daarnaast werd er 12.970 euro verbeurd verklaard. Geld dat hij zou hebben verdiend met zijn hondenkwekerij. Hij mag op de plaats drie jaar lang geen hondenkwekerij uitbaten en ook geen honden meer verkopen. De uitspraak had vooral te maken met het illegaal zijn van de fokkerij, omdat de villa in Beselare in een gebied staat waar dergelijke “industrie” niet is toegestaan.
Abdelkrim S. is geen onbekende in “de hondenwereld”, het is namelijk diezelfde Fransman, oorspronkelijk afkomstig uit Marokko, die vorig jaar voor ophef zorgde op de show in Luxemburg voor het urenlang in de auto laten zitten van zijn honden. S. reed daar, na betrapt te zijn door dierenwelzijnsactivisten, met zijn busje op enkele activisten in. S. werd bij die actie gearresteerd en uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 3000 euro en een houdverbod van 10 jaar voor honden. Alleen, dat houdverbod geldt uitsluitend voor Luxemburg, en nu, door de nieuwe maatregel van de Belgische rechter, dus ook voor Beselare voor de duur van 3 jaar.
S. runde vanuit Beselare onder andere zijn illegale fokkerij onder de naam Haciende de la Presa, waar hij Molossers, mogelijk ook voor het inzetten bij hondengevechten, fokte. Diverse dierenbeschermingsorganisaties hebben daar al voor gewaarschuwd, maar bewijs kon niet worden geleverd. De Luxemburgse veroordeling was overigens niet de eerste kennismaking van S. met de rechter, want ook in zijn eerste thuisland Frankrijk werd hij in 2005 al veroordeeld voor het mishandelen van honden en het runnen van een illegale fokkerij, opnieuw van “vechthonden”. Ook daar kreeg Abdelkrim S. een houdverbod en celstraf opgelegd, maar om daaraan te ontkomen vluchtte hij naar België.
S, die ook in Ieper weer niet bij zijn proces aanwezig was (in Luxemburg liet hij ook al verstek gaan, maar liet via zijn advocaat wel weten dat zijn vervolging allemaal “racistische” motieven had omdat hij uit Marokko komt) blijkt echter niet bij de pakken neer te zitten. Inmiddels is de notoire hondenmishandelaar een hondenpension begonnen in Wallonië, waar hij nog geen strafblad heeft. Ditmaal onder de welluidende naam “Centre Canin Victoria” aan de Rue de la Légende in Sprimont. En alhoewel in advertenties het pension wordt aangeprezen als “verwarmd in de winter”als zijnde een hondenparadijs, blijkt uit verhalen van bezoekers dat het er beslist niet goed aan toe gaat. Iemand omschrijft op internet dat als de honden blaffen de nieuwe eigenaren (S. is daar niet al te lang geleden na Beselare naartoe gegaan) niet meer doet dan de honden toeschreeuwen dat ze hun bek moeten houden.
Wie daar een opmerking over maakt krijgt van S. te horen “Vous critiquez pour rien. Car vous êtes un idiot. Vous avez que ça à faire. J'ai pas besoin de vous. J'ai assez de clients dans ma pension.Ma pension sera la plus belle en 2019. (Je bekritiseert voor niets. Omdat je een idioot bent. Je hebt dat te doen. Ik heb je niet nodig. Ik heb genoeg klanten in mijn pension. Mijn pension wordt het mooiste in 2019.) Ook is het volgens bezoekers niet langer mogelijk de pensionkennels te bekijken. “Het is niet langer mogelijk om de kennels te zien, dekzeilen zijn uitgespreid om ze te verbergen. Waarom? Ik zou niet willen dat ze mijn hond daar zouden houden.”
S. kon gewoon een vergunning krijgen voor het (overnemen van het al veel langer bestaande) pension, omdat strafdossiers uit Vlaanderen en Luxemburg en Frankrijk niet direct met Wallonië gekoppeld zijn, en justitie daar eerst weer bezwarende zaken moet constateren voordat er kan worden opgetreden. Vooralsnog zijn die er niet. Mocht dat gebeuren, dan zal S. ongetwijfeld opnieuw naar een ander land uitwijken.
Inmiddels is ook de Waalse minister van Dierenwelzijn geïnformeerd over het pension van S. Daarop is nog niet gereageerd.
bron