• Militaire honden op Amerikaanse postzegels

Militaire honden op Amerikaanse postzegels

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Militaire honden op Amerikaanse postzegels

ma, 07/29/2019 - 12:36

Met het dalen van het aantal brieven, e-mail is sneller, wordt het verzamelen van postzegels langzamerhand een wat uitstervende hobby. En honden en postzegels combineren? Niet de meest voor de hand liggende keuze.

Maar toch, voor hen die postzegels net zo onweerstaanbaar vinden als honden komt de United States Postal Service, de Amerikaanse posterijen, vanaf 1 augustus a.s. met vier nieuwe postzegels waar de militaire werkhond op geërd wordt. En voor ons in Nederland en België ook nog een beetje chauvinisme, naast de Duitse herder en de Labrador worden de Hollandse herder en de Mechelse herder afgebeeld, onze nationale rassen toch.

De USPS kondigde in een verklaring aan dat deze collectie de 'dappere en loyale militaire werkhonden' zal eren. De honden zitten op een witte ster met een rode of blauwe achtergrond. USPS zei dat de kleuren de Amerikaanse vlag en het patriottisme vertegenwoordigen.

Militaire honden dienen sinds de Eerste Wereldoorlog in het Amerikaanse leger, en naar schatting 2.300 militaire werkhonden dienen wereldwijd op Amerikaanse bases. De honden voeren gevaarlijke taken uit naast de soldaten.

Overigens heeft de USPS al eerder een postzegel over oorlogshonden uitgebracht, in 2012. Het ging toen om een werkende gele labrador. Verder in die serie zaten een zwarte Labrador geleidehond, een Welsh springer spaniel hulphond, en een Duitse herder reddingshond. Een serie over “working dogs” in het algemeen dus.