• Geen Kerst Winner en Dogshow Bleiswijk in 2020

Geen Kerst Winner en Dogshow Bleiswijk in 2020

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Geen Kerst Winner en Dogshow Bleiswijk in 2020

za, 09/05/2020 - 18:19

Hoewel in de landen om ons heen de hondenshows weer langzaam opstarten na (of tijdens) Covid-19, wil het in Nederland nog niet echt vlotten. Onlangs werd bekend gemaakt dat zowel Dogshow Bleiswijk als de Kerst Winner Show te Gorinchem toch worden afgelast.

Reden van annulering voor beide shows is uiteraard corona. Bleiswijk zou de Nederlandse show zijn waar dit jaar de Benelux Winnertitel te behalen viel en zou tevens een jubileumshow zijn vanwege het honderdjarig bestaan van de organisatie; Kynologenclub Dordrecht. De Kerst Winner Show liep behalve de moeilijkheden met de corona-maatregelen al eerder tegen een probleem aan. De World Dog Show in Madrid werd na twee keer uitstel gepland op dezelfde data als de show in Gorinchem; 19-20 december. Dit leidde tot enige ophef, op de WDS is de felbegeerde titel van Wereldwinner te behalen, maar de Kerst Winner is de jaarlijkse show in Nederland waar men een dubbel CAC en Crufts kwalificatie in de wacht kan slepen. Toch wordt als reden van annulering vooral opgegeven dat een grote show niet haalbaar is met de huidige veiligheidsmaatregelen. “Gelet op de recente landelijke ontwikkelingen betreffende het Covid-19 virus en de daaraan verbonden 1.5 meter restrictie als norm, vinden wij het onverantwoord een grote show te organiseren.

Het organiseren van een show vraagt om een goede voorbereiding, planning en grote zorgvuldigheid. De verantwoordelijkheid voor exposanten, alsmede keurmeesters, ringmedewerkers en alle vrijwilligers menen wij onder de huidige omstandigheden niet op ons te kunnen nemen.” zo laat de organisatie weten.

De Kerst Winner show hoopt in 2021 door te gaan op 11 en 12 december. De keurmeesterlijst blijft hiervoor zo veel mogelijk ongewijzigd. De jubileumeditie van Dogshow Bleiswijk wordt verplaatst naar 6-7 november 2021. Zij zullen betalingen voor dit jaar terugstorten aan wie heeft ingeschreven.

Op dit moment staan alleen Outdoor Zwolle op 12-13 september en Dogshow Maastricht op 26-27 september nog in de agenda voor dit jaar. Beide shows gaan vooralsnog door, al is het met de nodige maatregelen.