• Pat Hastings overleden op 80-jarige leeftijd

Pat Hastings overleden op 80-jarige leeftijd

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Pat Hastings overleden op 80-jarige leeftijd

di, 10/25/2022 - 15:41

Amerikaanse kynologe, keurmeester en auteur Pat Hastings is op 22 oktober 2022 overleden. Dit laat haar broer weten op social media, na meerdere updates over de gezondheidsproblemen waar z’n zus mee kampte. Hastings werd kort geleden gediagnosticeerd met kanker. Bijkomende complicaties vertragen haar behandeling, zo lieten haar naasten weten in een eerdere update. “I’m sorry to announce this but my sister’s battle is over. Pat Hastings died peacefully in her sleep saturday (22-10) morning.” zo schrijft Peter Dell.

Pat Hastings werd wereldwijd bekend door haar methode om de bouw en structuur in jonge pups te beoordelen, genaamd Puppy Puzzles. Ze deelde haar kennis jarenlang in de vorm van seminars, DVD’s en talloze boeken, waaronder Puzzle Pieces, Structure in Action, Puppy Development en Tricks of the Trade. Samen met haar man Bob Hastings bezocht ze op jaarbasis honderden nestjes om de fokker te voorzien van een objectieve beoordeling van de pups. Bob Hastings overleed in 2002, Pat ging daarna alleen verder met de werkzaamheden die ze samen hadden opgebouwd onder de naam Dogfolk Enterprises.

Daarnaast was Hastings zelf fokker, keurmeester, professioneel handler en mentor. Ze kwam op 17-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met de kynologie en is sindsdien op allerlei vlakken actief geweest. In 2014 ontving ze van de American Kennel Club de Lifetime Achievement Award in Conformation.

Foto: