• Groningen 2018, Martinidogshow

Groningen 2018, Martinidogshow

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Groningen 2018, Martinidogshow

zo, 03/04/2018 - 14:41

Twee dagen “uitverkocht”, de Martini Dogshow dit weekeinde in Groningen was sowieso qua deelnemersaantallen een succes.  Sommige exposanten ontdekten tot hun ergernis dat de inschrijving voor de show voortijdig gesloten werd, toen bleek dat het maximum aantal honden was bereikt (iets wat de organisatie al van te voren had aangekondigd), maar wie op de show rondliep begreep dit ook, veel meer had er aan honden en mensen niet bijgekund, het was inderdaad vol.

Maar wie de reis naar het Noorden heeft gemaakt, kreeg veel mooie honden, ook wat onbekendere rassen te zien, en een goed gevulde erering. Een groot, internationaal keurmeesterkorps, met keurmeesters uit o.a. Israel, Ierland, de Verenigde Staten en Singapore, gaf zijn beoordeling over de honden. En alles ging nog heel behoorlijk op schema ook.

Groningen, nooit heel eenvoudig om te parkeren, het terrein is normaal snel vol, had alerte en behulpzame verkeersregelaars ingezet zodat ook de laatkomers nog snel een plek konden vinden. Omdat de ochtend nog altijd wat restanten van de Siberische Beer, de kou, vertoonde, was dat een prettige bijkomstigheid.

De hallen waren vol, maar net niet te vol, er kon ook met hond nog heel redelijk gelopen worden. Het was wel even zoeken naar de vrij kleine hondenuitlaatplaats, maar de grasplaggen, die zelfs regelmatig vervangen werden, maakten voor de honden en de eigenaren veel goed. En er was zelfs nog wat zon, voor wie de winter zat was.

Het ereringprogramma verliep vlot en werd enthousiast aan elkaar gepraat, in ieder  geval op zondag. Ook hier weer een goed verstaanbare geluidsinstallatie, echt prettig. Wel was naarmate het programma vorderde de belangstelling weer sterk tanende, te veel exposanten wilden op tijd thuis zijn blijkbaar. Jammer, want het zat mooi in elkaar. Bij de uiteindelijke selectie van de Best in Show alleen was het wat verwarrend, aanvankelijk leken de beste drie in gekozen volgorde op te komen, en toen weer niet. Dat wekte even wat verwarring, maar al snel werd duidelijk dat de Grand Basset Griffon Vendeen op zondag met de hoogste eer ging strijken.

Kortom, een prettig georganiseerde show, die volgend jaar voor de alweer 60ste keer wordt gehouden, en dan met de Benelux Winner. Groningen, beslist een aanrader.

De uitslagen van de dubbelshow zullen zo snel mogelijk ook weer verwerkt worden voor de Dogzine TopDog-award, om te zien welke verschuivingen dat in het Benelux-klassement teweeg brengt.

Meer foto's zijn te vinden op onze Facebook-pagina. Een liveregistratie van de verkiezing Best in Show hieronder.


Groningen Best in Show zondag

Geplaatst door Dogzine.nl op zondag 4 maart 2018