• Fraude met dieren gedurende Covid-lockdown verdrievoudigd

Fraude met dieren gedurende Covid-lockdown verdrievoudigd

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Fraude met dieren gedurende Covid-lockdown verdrievoudigd

zo, 05/24/2020 - 15:05

Online bestellen blijkt geld weg..

Sommige gewetenloze figuren weten de pandemie van het coronavirus weer heel hard uit te buiten. Internetcriminelen hebben in Engeland potentiële hondenbazen voor ruim  £ 300.000 opgelicht,  van 669 dierenliefhebbers die op zoek waren naar huisdieren is het geld foetsie. Dat meldt het Engelse blad Pet Gazette. Het gaat om een verdrievoudiging van de omzet” ten opzichte van maart 2020.

Volgens de nationale fraude- en cybercriminaliteit, Action Fraud, zijn criminelen blijven "profiteren" van de pandemie van het coronavirus om fraude te plegen nadat dierenliefhebbers aanbetalingen hebben gedaan voor huisdieren waarvan ze online advertenties hebben gezien. Op social media werden advertenties gepost, maar ook op specifieke huisdierenfora.

De criminelen gebruiken de uitbraak van Covid-19 en de huidige lockdown-beperkingen als reden waarom het slachtoffer het dier niet eerst kan komen opzoeken of ophalen. Na de eerste betaling zal er steeds meer geld gevraagd worden om de verzekering, vaccinaties en zelfs de levering van het huisdier te dekken.

Action Fraud heeft meldingen van deze zwendel ontvangen van mensen in heel Engeland met een piek in de meldingen in april, toen 524 meldingen werden geregistreerd, meer dan driemaal het aanrtal dat in maart werd ontvangen.

Pauline Smith, hoofd van Action Fraud, zei: “Het feit dat criminelen zelfs een internationale crisis, zoals die waarin we ons nu bevinden, uitbuiten om het geld van onschuldige mensen te nemen, is bijzonder wreed. Maar helaas, aangezien we meer tijd online doorbrengen en gedwongen worden om ons aan te passen aan een nieuwe manier van leven, zullen er mogelijkheden ontstaan ​​voor criminelen om fraude te plegen.

Dergelijke online-bestellingen zijn in Nederland en België relatief zeldzaam, maar in Engeland en Amerika is deze vorm van fraude helaas heel gebruikelijk.