• Puppysmokkel lucratiever dan drugs voor Engelse criminelen

Puppysmokkel lucratiever dan drugs voor Engelse criminelen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Puppysmokkel lucratiever dan drugs voor Engelse criminelen

do, 02/16/2017 - 16:54

De illegale handel in pups, vooral Franse Bullen, is winstgevender dan de drugshandel. Althans in Engeland, waar een ware run is op Franse Bullen. Voor het eerst in drie decennia lijkt de Labrador daar volgend jaar onttroond te worden als populairste hond. Omdat goede fokkers al lang niet meer aan de vraag kunnen voldoen, neemt de import toe. En criminele organisaties –zo meldt The Sun- stappen gretig in die handel met winsten tot 40.000 pond (ca. 47.000 euro) per week per dealer. De criminele handelaren halen met truckladingen zieke pups uit het Oostblok en overspoelen daar de Britse markt mee. Inmiddels merken de asielen de eerste gevolgen, doodzieke hondjes worden en masse gedumpt.

De Britse Kennel Club waarschuwt nu tegen deze praktijken van geharde criminelen voor wie dierenwelzijn en klanttevredenheid totaal onbelangrijke begrippen zijn.

BBérs, Bekende Britten, hebben de rage in Franse Bullen (met de Mopshond in het kielzog) aangewakkerd, zoals Dogzine ook eerder al meldde.Foto's van de fotogenieke door de beroemde eigenaren, waaronder Lady Gaga, David Beckham, Holly Willoughby en Millie Mackintosh zorgen ervoor dat iedere minderweldenkende Brit nu aan de Franse Bull wil..

Dierenarts  David Martin, lid van de Brownlow Veterinary Group, zegt tegen de Sun dat de criminelen de handel in drugs hebben ingeruild voor puppyhandel, de verdiensten zijn hoger, het risico op gepakt worden en gevangenisstraf is aanmerkelijk lager. Pups worden in het Oostblok voor 50 euro gekocht, en worden voor 2500 pond of meer doorverkocht. "Ik heb bewijs dat sommige van de bendes 800 pups gedurende een periode van zes maanden verkochten voor tussen de $600 en $1500 per hond" aldus Martin.

 

Voorzichtige schattingen maken melding van ruim 200 hondensmokkelbendes die dagelijks 200 pups over de Britse grens brengen. Wordt een drugshandelaar gepakt, gaat hij voor jaren achter de tralies, een hondensmokkelaar krijgt in het ergste geval een paar maanden gevangenisstraf. Paula Boyden van de Dogs Trust zegt dan ooi: "De straffen voor illegale invoer van pups zijn te verwaarlozen en er is serieus geld te verdienen."  Sinds 2011 zijn de importregels voor honden in het Verenigd koninkrijk versoepeld, waardoor de quarantaineperiode is vervallen. De import van honden is sindsdien enorm gestegen, uit Roemenië komen nu 2000% meer honden, uit Litouwen tot 850% meer en uit hongarije nog altijd een respectabele 760%.

Dat pups ook in Engeland 15 weken moeten zijn en een rabiës-enting moeten hebben gehad, wordt uiteraard massaal ontdoken. De pups worden gewoon in gehuurde of goedkoop gekochte busjes gepropt en 20-30 uur lang vervoerd, om daarna via websites a la Marktplaats snel verkocht te worden voor een veelvoud aan geld ten opzichte van de inkoop.

Inmiddels probeert dierenwelzijnsorganisatie Dog’s Trust wel een wet te promoten die import van pups pas na zes maanden mogelijk maakt. De Britse regering heeft –ondanks recente aanscherping van de regels- die aanbeveling nog niet overgenomen. Oudere honden zijn financieel minder aantrekkelijk, aangezien ze eerst zes maanden moeten worden verzorgd.

bron

The Sun

 

dossier