• Zeven agenten grijpen gevaarlijke hond...

Zeven agenten grijpen gevaarlijke hond...

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Zeven agenten grijpen gevaarlijke hond...

wo, 08/23/2017 - 11:13

Zeven agenten stuurde Scotland Yard afgelopen vrijdag  af op  een 10-jarige hond en zijn 73-jarige eigenaresse om de hond in beslag te nemen. Want “Alfie’ zou een bestuurder/bezorger van een pakkettenservice hebben aangevallen ca. zes weken geleden. Alfie wordt in beslag genomen onder de zogeheten Dangerous dog Act, de wet die het gedrag van gevaarlijke honden strafbaar maakt. En ja, Alfie is een Yorkshire terrier.

De eigenaresse, Claudia Settimo-Bovio, die al baasje is van Alfie sinds het nog een pup was beschuldigt de politie dan ook van overrdreven reageren. Bovendien is ze zeer overstuur doordat haar hond is weggehaald.

Volgens de pakketbezorger, die een pakketje bij Claudia Settimo moest afleveren, is hij gewond geraakt door de hond. Het gaat volgens de eigenaresse echter om een sneetje in zijn zij, als gevolg van het feit dat hij viel toe Alfie woest op hem afstormde.

Volgens Claudia werd Alfie inderdaad geïrriteerd toen hij de bezorger hoorde aankomen, en de eigenaresse verzocht de bezorger het pakket voor de deur neer te leggen. Toen ze het pakket vijf minuten later wilde halen bleek de bezorger nog in de tuin te zijn, en stoof Alfie op hem af. De bezorger begon direct te schreeuwen, volgens toehoorders iets als “He’s killing me” en tijdens zijn vluchtpoging kwam de man ten val. Een passerende buurman pakte de uitgelaten hond in de tussentijd op.  De man wilde echter onbedingt naar het ziekenhuis, en de buurman heeft hem daar uiteindelijk heengereden.

Claudia stelt wel dat de Yorkshire terrier erg beschermend is jegens zijn baasje, en daarnaast gek is op jaagspelletjes. Vermoedelijk rende hij ook naar buiten om een eekhoorn op te jagen.

De politie heeft bevestigd dat Alfie in beslag is genomen. Mocht blijken dat Alfie gevaarlijk en agressief is, kan hij uiteindelijk geëuthanaseerd worden. Hoe het met de pakketbezorger gaat is onbekend.

 

bron

Telegraph.co.uk