• Teckelhoudster opnieuw in de fout, teckels in beslag genomen

Teckelhoudster opnieuw in de fout, teckels in beslag genomen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Teckelhoudster opnieuw in de fout, teckels in beslag genomen

do, 08/01/2019 - 13:14

Gisteren heeft de politie in de Overijsselse plaats Hardenberg, iets preciezer, in het daarnaast gelegen buurtschap Venebrugge, 16 teckels in beslag genomen. Volgens de politie waren de dieren veel te krap behuisd en bovendien was het in de woning veel te warm. Ook zaten de dieren zonder water. De 56-jarige eigenaresse is aangehouden. Volgens “De Stentor” kwam de politie de zaak op het spoor omdat ze tijdens de afgelopen hitte bepaalde adressen extra in de gaten hielden.

Dat het het adres in Venebrugge was dat extra in de gaten werd gehouden is niet vreemd. In januari jl. vroeg de officier van justitie om diezelfde eigenaresse een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur op te leggen wegens het onthouden van zorg aan 16 teckels. Volgens de lokale krant “Hardenberg.nu” zaten de dieren in kleine benches in een donkere kamer.

Destijds verklaarde de vrouw bij de rechter dat de honden acht keer per dag naar buiten gingen. Dat leek ook te gebeuren, achter het huis was daarvoor een kooi. De benches waren hun “slaapverblijven”. De teckels zouden “haar kindjes” zijn.

De politie kwam op 20 februari vorig jaar met een machtiging de woning binnen na een verontrustende melding van iemand die een Marktplaatsadvertentie zag van de verdachte. De vrouw bood honden te koop aan via marktplaats.

Volgens de advocaat ging het hier om een momentopname, en zou er dus onvoldoende bewijs zijn dat er zorg werd onthouden.   De rechter was het echter niet met de advocaat eens en vond onthouden van zorg wel bewezen, bijvoorbeeld omdat de dieren in zulke kleine rumtes zaten dat ze niet eens languit konden liggen. Dat was genoeg om de voorwaardelijke taakstraf op te leggen. Daarnaast een advies, doe afstand van een paar van uw honden. Dat advies is dus overduidelijk niet opgevolgd.

Wat er nu met de in beslag genomen teckels gebeurd is nog niet duidelijk. Een rechter zal zich daarover opnieuw moeten uitspreken. Ook of de voorwaardelijke taakstraf nu wel definitief zal worden opgelegd.