• Rus mogelijk op Crufts besmet met coronavirus

Rus mogelijk op Crufts besmet met coronavirus

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Rus mogelijk op Crufts besmet met coronavirus

do, 03/19/2020 - 21:21

Voor zover bekend nog geen besmette Cruftsgangers uit Nederland en België

In het Russische Tomsk is een eerste geval van besmetting met het coronavirus opgetreden. Op zich is dat geen wereldnieuws in Nederland en Belgie, maar de plek waar de man het virus heeft opgelopen wel, dat zou gebeurd zijn op Crufts. Dat zeggen vrienden van de man tegenover Russische media. De Rus was daar in contact gekomen met een fokker die in Italie geweest was.

Volgens TV2 was de Rus met zijn honden vanaf het vliegveld samen met Italiaanse fokkers naar het showterrein gereden (Crufts zei dat Italianen niet welkom waren, maar alleen uit de op dat moment bekende risicogebieden). TV2 ontdekte de connectie door de social media van de Rus te bekijken. Overigens gold er op dat moment geen reisbeperking tussen Rusland en Engeland.

De vriendin van de Rus die ook op Crufts was vertoont geen symptomen. Ze vloog ook eerder terug, met een tussenstop op Amsterdam.

De Italianen waarmee de Russen in contact waren gekomen zijn zelf overigens niet ziek, dus of de man het virus daadwerkelijk op Crufts of elders heeft opgelopen is onduidelijk.