• Crufts 2021 toch geannuleerd

Crufts 2021 toch geannuleerd

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Crufts 2021 toch geannuleerd

vr, 03/26/2021 - 18:37

Nadat afgelopen november al werd besloten om Crufts in 2021 uit te stellen naar de zomer, maakte de organisatie vandaag bekend dat ‘s werelds grootste hondenshow in 2021 helaas volledig wordt geannuleerd vanwege de nog steeds actieve pandemie.

“Het is met pijn in het hart dat The Kennel Club heeft moeten besluiten om Crufts 2021 te annuleren”, zo maakt de organisatie vandaag bekend op haar website. Waar de show vorig jaar nog net kon doorgaan voordat covid19 het Verenigd Koninkrijk, en de rest van de wereld, echt in zijn greep kreeg, ziet men nu geen manier om de show veilig te organiseren. Extra verdrietig is dat dit de 130e editie van Crufts zou worden, een jubileumeditie waar veel exposanten naar uit keken. Het is voor het eerst sinds 1954 dat Crufts niet kan doorgaan. In dat jaar werd de show op het laatste moment afgeblazen vanwege een staking van elektriciens die weigerden om de standhouders van een vorig evenement in het NEC te ontkoppelen. Daarvoor was alleen de Tweede Wereldoorlog reden om Crufts niet door te laten gaan.

De organisatie klonk de afgelopen nog hoopvol, er werden volop plannen gemaakt om, later in het jaar dan normaal, de show te laten plaatsvinden. Voor het eerst in de geschiedenis zou Crufts niet in maart gehouden worden, maar van 15 tot en met 19 juli. Men was hoopvol dat deze extra tijd voldoende was om weer een groot evenement te kunnen organiseren. Er was al besloten dat deze editie anders dan anders zou worden, met een veel lager aantal deelnemers en daardoor het schrappen van een aantal randactiviteiten zoals Discover Dogs. De tweede golf in corona besmettingen die ook het Verenigd Koninkrijk trof zorgt er nu voor dat ook deze plannen niet realistisch blijken. The Kennel Club geeft nu diverse redenen om de plannen voor Crufts 2021 helaas definitief te schrappen. Zo verwacht men inreisproblemen voor buitenlandse exposanten en keurmeesters, maar vooral de onzekere toekomst met oog op het organiseren van evenementen is een grote boosdoener. “The Kennel Club erkent ook dat duidelijkheid nodig is voor toezeggingen van alle betrokken partijen, zoals standhouders en exposanten.” Net als in de Benelux is er in het Verenigd Koninkrijk nog weinig zicht op de mogelijkheden wat betreft het houden van grote evenementen deze zomer. 

Op dit moment overlegt de organisatie nog volop over de hopelijk eerstvolgende editie van Crufts, die in 2022. Zo wordt getracht om uitgenodigde keurmeesters zo veel mogelijk te kunnen inplannen voor deze volgende editie. Ook de geldigheid van kwalificaties voor 2021 worden nog besproken, net als een volgende editie van Discover Dogs. Voor nu staat de volgende datum voor Crufts op 10 - 13 maart 2022.

dossier