• Rottweiler is zo gevaarlijk dat hij stad moet beschermen...

Rottweiler is zo gevaarlijk dat hij stad moet beschermen...

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Rottweiler is zo gevaarlijk dat hij stad moet beschermen...

zo, 11/03/2019 - 15:24

Ruim 400 Rottweiler-eigenaren uit heel Duitsland demonstreerden vorige week  zondag in het centrum van Rottweil tegen de mogelijke verscherping van de “Rassenliste”, de lijst met gevaarlijke honden, in de deelstaat Baden-Württemberg. 

Organisator Sven Keller had tot de demonstratiemars ogeroepen omdat de deelstaat overweegt de lijst waarop nu nog drie rassen staan (American Staffordshire Terrier, Bull Terrier en Pit Bull Terriër) uit te breiden. Naast de demonstranten waren meer dan 5000 toeschouwers. Overigens niet voor de demo alleen, de hele dag staat in Rottweil in het teken van de hond die zijn naam aan diezelfde plaats ontleent. En dus was de protestmars onderdeel van de "Dag van de Rottweilers", die Keller voor de tweede keer organiseerde in de stad. Volgens hem is het de grootste Rottweiler-bijeenkomst ter wereld. Het programma omvatte ook podiumdiscussies en hondenshows.

"Geen hond wordt gevaarlijk geboren", zegt Keller, die zelf Rottweiler fokt. Samen met zijn collega's roept hij op tot afschaffing van de rassenlijsten, omdat zij eigenaren van Rottweilers onder meer verbieden hun dieren te trainen als reddingshonden of voor de bewakingstaken. In plaats daarvan moeten hondeneigenaren naar zijn mening het bewijs leveren dat zij in staat zijn de dieren op te voeden.

Maar er is meer. Duitsland heeft sinds de bloedige Islamitische aanslag op de kerstmarkt in Keulen drie jaar geleden alle evenementen afgegrendeld met “Merkel-lego”, grote betonblokken die meten voorkomen dat aanslagplegers met vrachtauto’s of busjes op mensenmenigtes inrijden.  Vreselijke dingen om te zien, maar –en niet alleen in Duitsland- helaas steeds meer nodig.  In Rottweil overweegt de gemeente nu om die betonblokken te vervangen voor grote, betonnen afbeeldingen van diezelfde Rottweiler. De komende kerstmarkt daar wordt dus heel anders beschermd..

Voor de Rottweiler-eigenaren een hard gelag. De hond die meer en meer “verboden” wordt moet u de stad beschermen. In de deelstaat stijgt het aantal hondenaanvallen overigens wel, al is het aandeel van de “Kämpfhunde” vooralsnog gering volgens bijgaand staatje.

Foto Rottweilerbeeld: City of Rottweil / Hermann