• Rashonden, steeds meer vraag maar aanbod stokt...

Rashonden, steeds meer vraag maar aanbod stokt...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Rashonden, steeds meer vraag maar aanbod stokt...

wo, 02/13/2019 - 15:49

Het gaat enerzijds goed met de stamboomhond. De vraag naar een rashond (al varieert dit per ras) is groter dan ooit. Ruim 60% van de fokkers geeft aan dat de vraag groter is dan het aanbod binnen zijn ras. Maar helaas, anderzijds loopt het aanbod niet parallel mee. En nee, dat heeft niets met gezondheid te maken. Opnieuw neemt in 2018 het aantal geboren en ingeschreven stamboomhonden af. Dat blijkt uit de jaargegevens van de Raad van Beheer.

Werden er in 2017 nog 36.333 honden in het stamboek bijgeschreven (exclusief import), in 2018 daalde dat naar 34.793, ruim 1500 minder. En daarmee wordt het laagste punt sinds 2006 bereikt. Ondanks dat nesten soms pas een jaar later terugkomen in de telling (waardoor bijvoorbeeld 2017 laag uitkwam) en de afgelopen 3 jaar de aantallen redelijk gestabiliseerd leken, is er dit jaar een echte daling waar te nemen.


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden


 

bestand