• Pas beetje op met Bollies

Pas beetje op met Bollies

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Pas beetje op met Bollies

do, 08/30/2018 - 16:42

Albert Heijn heeft regelmatig acties met allerlei weggevers, veelal gebaseerd op hamsters. En ook nu weer kunnen de boodschappenhalers sparen voor “hamsterbollies”, een soort van klein balletje met hamsterafbeelding. Leuk om te zien, en leuk om te sparen.

Maar, zo blijkt uit tenminste één Facebookbericht, ook honden vinden de felgekleurde “bollies” wel heel erg leuk. Spelen kan geen kwaad, maar ze zijn klein genoeg om door een gemiddelde hond ook opgegeten te worden. Een dierenarts liet al weten tenminste één bollie uit een hondenmaag te hebben moeten halen, iets wat gelukkig ging door braken op te wekken.

Dogzine heeft wel even contact opgenomen met Albert Heijn over de bollies. Die zijn als kinderspeelgoed getest, dus bij het opeten komen er geen giftige materialen vrij. Daarnaast zijn ze voor kinderhandjes mechanisch getest, maar een flinke hondenmond heeft wel iets meer “scheurend vermogen”.

Het inslikken van de bollies kan dus wel tot verstoppingen leiden, en dan is dierenartsingrijpen noodzakelijk, voor vergiftiging hoeft niemand bang te zijn. Het advies blijft natuurlijk wel om de bollies en ander mogelijk inslikbaar spul uitsluitend onder toezicht door je hond te laten gebruiken.

Facebook-afbeelding dierenarts

 

bron

Facebookbericht (niet het origineel)

Hamsterbollies