• Nationale kennelclubs zouden showorganisaties met financieel probleem door corona moeten helpen

Nationale kennelclubs zouden showorganisaties met financieel probleem door corona moeten helpen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Nationale kennelclubs zouden showorganisaties met financieel probleem door corona moeten helpen

ma, 03/16/2020 - 14:40

Althans, dat vinden lezers van Dogzine...

Tweederde van de exposanten hebben er begrip voor als showorganisaties die nu verplicht zijn de show af te gelasten niet het complete inschrijfbedrag terugbetalen. Bijna 40 procent wil wel het hele bedrag terugkrijgen. Dat blijkt uit een enquête van Dogzine onder hondenliefhebbers.

In Nederland zijn tot nu toe twee shows, de Rijnland Dogshow en de IJssel/Hanzeshow, afgelast. Goes gaat vooralsnog door, omdat de show na de huidige afloopdatum van de noodmaatregelen, 6 april, wordt gehouden. Die kunnen echter nog worden verlengd, en dan zal ook Goes moeten afgelasten. In België werd de Schaal der Kempen in Weelde al afgelast, ook Antwerpen (18 en 19 april) gaat niet door. In Luxemburg is de show van 11 april afgelast, ook in alle andere landen zijn shows uitgesteld of afgelast.

Op de vraag of mensen nog naar shows zouden gaan zei 14% ja, ik maak me niet druk. Daarbij moet wel gezegd worden dat de enquête begon voordat de overheid maatregelen afkondigde. Zagen we voor vrijdag 13 maart nog een groot aantal mensen die “zich niet druk maakte”, na de afkondiging van de noodmaatregelen liep dat procentueel hard terug. 56% gaat voorlopig even niet naar shows.

Bijna 80% vindt dat shows moeten worden uitgesteld (56%) of afgelast (22%). Opnieuw, de enquête begon voordat de noodmaatregelen die afgelasting verplichten werden ingevoerd.

Als de showorganisaties in financiële problemen komen door het afgelasten van shows, vindt 64% dat de Nationale Kennelorganisatie moet bijspringen en financieel helpen. 3 op de 10 mensen vinden het het eigen risico van de organisatie, 11% denkt dat de leden van de vereniging dan maar wat extra inschrijfgeld moeten betalen. Slechts 4% vindt dat de prijs voor het inschrijven van je hond de volgende keer omhoog moet gaan.

Bijna 90% van de respondenten gaat op normale wijze met de hond om, omdat het virus niet via honden wordt overgedragen (voor zover de kennis nu strekt). Slechts 3% maakt zich zorgen over een eventuele overdracht.

dossier