• Ontspannen tijdens de crisis: de 5-seconden challenge

Ontspannen tijdens de crisis: de 5-seconden challenge

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Ontspannen tijdens de crisis: de 5-seconden challenge

wo, 03/25/2020 - 11:25

Doe ook mee met filmpjes voor Dogzine TV...

We verkeren in crisis en onze dagen zien er ineens heel anders uit. Een klein voordeel in dit geheel is dat de meeste van ons meer tijd met onze honden kunnen doorbrengen dan anders. En dat wordt dan ook optimaal benut, overal over het internet ontstaan creatieve challenges.

Deze uitdaging zijn een positief tijdverdrijf voor baas en hond: het houdt ons bezig en de hond kan er z'n energie in kwijt als dit niet (meer) lukt met lange wandelingen in de natuur. Mentale stimulans is goed voor alle honden en een prima uitlaatklep voor opgekropte energie. Daarnaast geeft het ook de eigenaren iets te doen: je wordt uitgedaagd om je honden iets nieuws te leren! Daarom zullen we ook op Dogzine de komende tijd aandacht besteden aan een aantal van deze challenges.

Niet door ons bedacht, maar we verspreiden de boodschap graag om baas en hond positief bezig te houden. Een groot voordeel: alle challenges kun je ook binnenshuis uitvoeren, dus wie echt binnen moet blijven kan ook meedoen!

Het uitgangspunt is uiteraard altijd positief. Word niet boos op je hond als het niet lukt, maar oefen gerust verder om na een tijdje vooruitgang te kunnen boeken én laten zien middels een nieuw filmpje! De 5-seconden challenge: Je hond is uiteraard heel gehoorzaam in jouw bijzijn! Maar hoe gedraagt hij/zij zich als je uit zicht verdwijnt? Dat kun je testen. Laat de hond zitten en leg iets lekkers voor hem/haar neer. Vervolgens loop je weg, uit zicht, voor ongeveer 5 seconden. Blijft jouw hond braaf zitten, of valt er nog winst te behalen met impulscontrole?

Heb je zelf een leuke video van deze 5-second-challenge? Of een andere leuke challenge (hondvriendelijk uiteraard!). Hele mooie bloopers?  Of gewoon een heerlijk ontspannen filmpje van hoe jij met je honden de coronacrisis uitzit?  Stuur deze dan via wetransfer naar dogzinetv@dogzine.nl.  Doe dat voor vrijdag, en dan maken we -om toch wat vrolijks te doen in rare tijden- er een leuke "social distance"-uitzending van Dogzine TV van...  (alleen eigen filmjes insturen, geen video's van anderen op internet uiteraard...)

 

 

dossier