• Hond overlijdt tijdens KLM-vlucht naar Los Angeles

Hond overlijdt tijdens KLM-vlucht naar Los Angeles

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond overlijdt tijdens KLM-vlucht naar Los Angeles

do, 03/21/2019 - 18:28

Tijdens een KLM-vlucht van Amsterdam naar Los Angeles is een meevliegende Husky overleden. Bij het uitladen van de hond na een vlucht van bijna 11 uur ontdekten luchtvaartmedewerkers dat de hond niet meer leefde. De Amerikaanse eigenaresse was uiteraard buiten zichzelf van verdriet.

Volgens een Amerikaanse roddelsite zou een Air France-medewerker die bij de vlucht betrokken was gezegd hebben dat het dier niet op de juiste manier was geladen. Er ontstond zuurstofgebrek wat resulteerde in de dood van de Husky.

In Amerika heeft PETA KLM-Air France al opgeroepen om honden niet langer als ruimbagage, maar in de cabine mee te laten vliegen. Nationale Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen als JetBlue en SouthWest doen dat al. Zo meld SouthWest op hun pagina “Due to extreme temperatures in the baggage hold on flights with Southwest Airlines, pets are not allowed to travel in the cargo area. “ Overigens laat SouthWest geen grote honden meevliegen, de krat mag niet groter zijn dan 47 x 22 x 34 cm). Veel dierenorganisaties waarschuwen ook tegen vliegem net dieren, het zou te veel stress veroorzaken. https://www.smithsonianmag.com/travel/is-taking-your-pet-on-an-airplane…

Vorig jaar overleed een Franse Bulldog op een andere vlucht (niet van KLM). Sowieso hebben veel maatschappijen speciaal voor kortsnuithonden restricties waar het vliegen betreft. De helft van alle honden die in een vliegtuig overlijdt zou een kortsnuit zijn. Het overlijden van honden komt vaker voor. De afgelopen vijf jaar (t/m 2017) stierven in Amerika alleen al 136 dieren tijdens de vlucht. 53 daarvan tijdens vluchten van United Airlines. PETA maakt zelfs melding van meer dan 5.000 dode dieren (niet alleen honden) per jaar. Volgens de Amerikaanse dienst voor vervoer overleden in 2018 10 dieren tijdens de vlucht. Delta ging aan kop met vier dode dieren.

Dogzine heeft KLM nadere vragen gesteld. We wachten nog op antwoord.