• Opnieuw hond overleden op KLM-vlucht

Opnieuw hond overleden op KLM-vlucht

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Opnieuw hond overleden op KLM-vlucht

wo, 09/04/2019 - 15:37

Amerikaanse media melden dat er opnieuw een hond is overleden aan boord van een KLM-vliegtuig. Ditmaal ging het om een Franse Bulldog, Roger  genaamd, die van Amsterdam naar Boston onderweg was. Het incident zou hebben plaatsgevonden op  vlucht KL617.

Het zou gaan om een 9 maanden oude Franse Bul, eigendom van een amerikaans gezin. De vader van het gezin zou de hond, de lievelingshond van het zes-jarige zoontje, naar huis “opgestuurd” hebben, zo zegt de advocaat van de familie. Toen de grootmoeder van de jongen de hond op het vliegveld ging ophalen, vertelden medewerkers van het vliegveld haar het tragische nieuws.

De familie liet een necropsie uitvoeren op Roger en volgens de documenten van de advocaat stierf Roger aan uitputting door de hitte en uitdroging. De doodsoorzaak wordt vermeld als ademnood / hitteberoerte (heat stroke). Het rapport zegt ook: "de beperkte mogelijkheid om te hijgen in een stressvolle, warme of vochtige omgeving, gecombineerd met een gebrek aan water, zou Roger een hoog risico op een zonnesteek hebben opgeleverd."

De familie wil nu antwoorden en heeft een advocaat ingehuurd, die helaas soortgelijke zaken heeft behandeld . In maart overleed een Husky in het vrachtruim van een KLM-vlucht van Amsterdam naar Los Angeles.

Dat de hond meevloog is op zichzelf apart. Op de website van KLM zegt de maatschappij “Dieren met een platte snuit, zoals boxers, pekinezen en Perzische katten, kunnen tijdens de vlucht ademhalingsproblemen krijgen door warmte en stress. Met het oog op hun welzijn mogen de meeste dieren met een platte snuit daarom niet in het ruim vervoerd worden, maar alleen in de cabine of als vracht. Engelse en Franse buldoggen, Boston terriërs en mopshonden kunnen we alleen vervoeren in de cabine.

Dogzine heeft KLM om een reactie gevraagd, dit artikel zal worden geupdate zodra de reactie komt.