• Vermiste hond op vliegveld na drie dagen terecht

Vermiste hond op vliegveld na drie dagen terecht

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Vermiste hond op vliegveld na drie dagen terecht

di, 03/26/2019 - 18:48

Na drie spannende dagen is “Gyale” weer gevonden. De bijna 2-jarige American Staffordshire Terriër zou na een show in Atlanta (USA) naar de fokker in Nederland terugvliegen, maar wist op het vliegveld door nog onbekende oorzaak uit haar bench te ontsnappen en verdween volledig. Vlak voordat de bench aan boord werd gebracht van een KLM-vlucht naar Schiphol ontdekten medewerkers van de luchthaven dat de hond ontsnapt was. De meevliegende handlers werden opgeroepen, maar werden verzocht om te boarden terwijl airport-officials op zoek gingen naar de hond. Op dat moment begon voor de handlers en de fokker een periode van gespannen en zenuwachtig wachten. Ook was in het begin onduidelijk of de hond zelf was ontsnapt of misschien gestolen was.

Twee dagen lang leek er ook weinig te gebeuren. De KLM liet desgevraagd eerder vandaag weten “Er is een hond ontsnapt tijdens het laden aan boord van KL622. De eigenaar van de hond is door ons op de hoogte gebracht. KLM spreekt haar oprechte spijt uit en werkt actief samen met de luchthaven van Atlanta om de hond te zoeken.” Eerder deze week moest de KLM al laten weten dat een Husky aan boord van een van hun toestellen onderweg naar de VS was overleden.

Iets eerder vandaag liet de mediadienst van de luchthaven weten dat Gayle was gezien ergens op het enorme, met hekken omheinde vliegveld door medewerkers van diezelfde luchthaven, en dat er een speciale val, een vangkooi met aas, was geplaatst. Rond 8 uur Nederlandse tijd kwam het bericht dat Gayle door een Wildlife specialist uit Atlanta, Steven Boyd, was gevangen. Op de foto’s is te zien hoe opgelucht de hond is.

 

Ook de Nederlandse fokker, Floris van Essen, is vreselijk opgelucht. Morgenochtend rond zes uur zou Gayle op Schiphol moeten landen. Maar, “vliegen met honden, nooit meer”…


 


Gayle werd gevonden in het stroomgebied van de Rock Quarry op het vliegveld van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Biologen uit het gebied zijn de afgelopen drie dagen naar haar op zoek geweest en hadden haar op zondag en maandag in dat deel van het stroomgebied gezien. Ze denken dat ze er waarschijnlijk naartoe is gegaan om weg te komen van het lawaai van het vliegveld en om in de buurt van water te zijn, zo werd vanavond door het zoekteam gemeld.

De driedaagse zoekactie was een gecoördineerde inspanning tussen ATL's biologen en luchthavenpartners, waaronder Delta Air Lines, Air France, KLM, Customs and Border Protection en Air Traffic Control.

De luchtvaartmaatschappij zorgde ervoor dat de voormalige eigenaar van Gayle naar ATL kwam om ook te helpen. Hij werd gescreend door de beveiliging van de luchthaven en geëscorteerd naar het stroomgebied waar hij de hond riep. Het duurde ongeveer 15 minuten voordat ze antwoordde, maar ze herkende zijn stem en kwam uit de buurt om hem te ontmoeten. Onze biologen zeggen dat het een zeer ontroerende reünie was toen Gayle in de armen van haar vorige eigenaar sprong (zie foto).

Ze is overgedragen aan functionarissen van de KLM en is nu op weg terug naar Amsterdam.

bron

WSB-TV