• Het puppendrama van Passau

Het puppendrama van Passau

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Het puppendrama van Passau

za, 08/26/2017 - 11:19

De extra grensbewaking in Duitsland om de toeloop van vluchtelingen en migranten uit het Midden Oosten en Afrika te controleren heeft het laatste jaar een onbedoeld, maar daarom niet minder ernstig neveneffect gehad. Want niet alleen werden er illegale vluchtelingen aangetroffen, ook het aantal illegale pups dat vanuit Oost-Europa de Duitse, Belgische en Nederlandse markt probeert te bereiken van de A3 in Duitsland is, zo melden lokale kranten, geëxplodeerd.

Zo sterk zelfs, dat het asiel in Passau overvol is, en eigenaresse Bettina Mitller de EU-dwang om de grenscontroles te verminderen met gemengde gevoelens bekijkt. Want pups, die op de grens in beslag genomen worden, moeten eerst een aantal weken in quarantaine, en zelfs zo dat contact met andere quarantaine-pups verboden is om kruisbesmetting te voorkomen. Het asiel zamelt inmiddels geld in voor de uitbreiding van het gebouw, omdat andere oplossingen eenvoudigweg niet kunnen. Zelfs het “opslaan’”  van pups in een zeecontainer is overwogen, maar de vrachtwagen zou de smalle wegen naar het asiel niet kunnen nemen.

Dit jaar, 2017, werden al 326 pups in beslag genomen. In eerdere jaren waren dat er 95 (2016), en 45 (2014 en 2015 samen). Alleen, is de uitbreiding nodig als straks de grenscontrole vervalt, want dan gaan alle illegale pups weer volop door naar broodhandelaren in onze omgeving, waar “onwetende” pupkopers de pups weer gaan “redden”.

De illegale pups zijn inmiddels ook veel inwoners en ook de Landrat, de hoogste gezagsdrager van het Landkreis Passau, een doorn in het oog. Bij de Beierse Bundesregering is om maatregelen gevraagd. Ook is er, mede door het asiel, een petitie gestart om smokkelaars zwaarder te straffen. Want de smokkelaars uit het Oostblok deinzen nergens voor terug. Regelmatig wordt het asiel gebeld door mensen met een zwaar Oost-Europees accent die in beslag genomen honden terugeisen, en ook komen de handelaren rustig naar het asiel toe om de pups daar te kopen. Er is nog niks gebeurt maar het asiel houdt zelfs rekening met inbraak door smokkelaars om hun “waar” terug te halen. Een speciale bewakingseenheid van het asiel houdt nu toezicht.

 

 

bron

Petitie tegen zwaarder straffen puppenhandelaren

dossier