• Francaise toch gedood door hond partner

Francaise toch gedood door hond partner

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Francaise toch gedood door hond partner

do, 11/05/2020 - 11:51

De Francaise zou gedood zijn door de hond van haar partner

Elisa Pilarski die stierf tijdens het wandelen in bossen in Noord-Frankrijk tijdens een hertenjacht, werd gedood door de hond van haar partner en niet door de jachthonden. Dat zegt een bron dicht bij het onderzoek en een jachtclub na de DNA-testen die op de meute jachthonden en op de eigen hond zijn uitgevoerd. De Franse justitie heeft het rapport inmiddels vrijgegeven en bevestigt de uitkomst.

Elisa Pilarski, 29 jaar, stierf tijdens het wandelen met de American Staffordshire-terriër, andere zeggen Pitbull, nog meer rassen zijn genoemd,  van haar partner in het bos van Retz, ten noordoosten van Parijs, vorig jaar november. Ze was toen zes maanden zwanger. De zaak wekte enorme belangstelling in Frankrijk en werd een zaak waar voor- en tegenstanders van de in Frankrijk zeer populaire jacht tegenover elkaar kwamen te staan.

Een postmortem-onderzoek toonde aan dat Pilarski stierf aan bloedingen na verschillende hondenbeten aan armen, benen en hoofd. De verdenking viel aanvankelijk op de jachthonden, die daar met een drijfjacht bezig waren, maar DNA-tests op 67 honden zouden aantonen dat de hond van haar partner, Curtis , de schuldige is. Althans, dat zegt de jachtclub. "De resultaten van de DNA-tests bevestigen definitief de onschuld van de honden", aldus de club Rallye la Passion, die eraan toevoegt dat Curtis de dader was. Een andere bron dicht bij het onderzoek, die anoniem wil blijven, zei dat het DNA van de terriër was gevonden op Pilarski's hondenbeten en voegde eraan toe dat haar DNA ook aan zijn riem was gevonden.

Vlak voor de aanval had Pilarski haar partner, Christophe Ellul, gebeld om hem te vertellen dat ze “dreigende”honden was tegengekomen en dat ze moeite had om Curtis aan zijn lijn te houden.

Ellul vond het lichaam van zijn vriendin 45 minuten later in een ravijn, naast Curtis en een troep honden. Haar kleren waren van haar lichaam gescheurd. Ellul gaf de honden de schuld van haar dood, beschuldigingen die de jachtclub krachtig ontkende. Er werden DNA-tests uitgevoerd op 62 honden en vijf honden van Pilarski en Ellul, waaronder Curtis. Pilarski's moeder zei dat haar dochter nog nooit eerder alleen was geweest met Curtis. Curtis zou ook later nog iemand gebeten hebben.

De conclusie wordt niet gedeeld door de mensen in “Kamp Curtis”, op de Facebookpagina wordt een dierenarts aangehaald die stelt dat Curtis zeker geen agressieve hond is.  De Curtis-mensen twijfelen aan het verhaal dat Curtis, die tijdens de dodelijke wandeling een muilkorf droeg, deze met succes, wist af te doen, Elisa aanviel, en haar vervolgens naar een ravijn heeft gesleept. De hond woog tijdens de aanval slechts 17 kilo.

Curtis verblijft nog altijd in een speciale opvang van de overheid. Ellus heeft laten weten een second opinion te willen, de familie van Pilarski zelf steunt het rapport en ziet niets in nog meer onderzoek.

Francaise toch gedood door hond partner