• Europa geeft ruim baan aan illegale puppyhandel

Europa geeft ruim baan aan illegale puppyhandel

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Europa geeft ruim baan aan illegale puppyhandel

do, 05/04/2017 - 16:15

Hij heeft een loopneus en onder al zijn wollige vacht is hij niet meer dan een zak botten, zo mager. Zijn gezondheid is slecht, maar toch, het doodzieke donsbolletje is een stamboomchihuahua die in Engeland wel 2000 pond, bijna 2500 euro, opbrengt. In Hongarije, op de dierenmarkt in Pecs, kost hij net iets meer dan 100 euro.  

De Engelse krant "The Sun" ging mee met dierenwelzijnsorganisatie FourPaws op jacht naar illegale puppenhandelaren in het Oostblok. Volgens de laatste schattingen van de Engelse politie zijn er ruim 100 bendes actief in de puppysmokkel. Alleen al in de handel met Engeland en Ierland gaat er 100 miljoen pond, 125 miljoen euro, per jaar om. Importregels en dierenwelzijn? ""I know a vet that can help you travel in a few days.“hey will give him a passport and change the date of birth and the date of the vaccines so he is good to travel." aldus een handelaar in Pecs tegen The Sun.  In Engeland gaan de handelarenver, ze huren zelfs huizen en richten ze in als woonhui om argeloze kopers te overtuigen van het "goede huisje".

hey will give him a passport and change the date of birth and the date of the vaccines so he is good to travel.

 


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden