• Crufts 2020: de Dashond steelt de show

Crufts 2020: de Dashond steelt de show

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Crufts 2020: de Dashond steelt de show

ma, 03/09/2020 - 16:34

Het zit erop, Crufts is ten einde voor dit jaar. Een bijzondere editie met alle paniek rondom de brexit en corona, dalende aantallen inschrijvingen en bezoekers, maar ook veel hoogtepunten. De belangrijke show eindigde in dezelfde verrassende stijl door de Dashond uit te roepen tot best in show. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Crufts dat dit ras best in show wordt.

Maisie de ruwharige Dashond, officieel genaamd Silvae Trademark, werd eerder gisteravond uitgeroepen tot winnaar van de rasgroep hounds. Niet veel later stond ze alweer in de grote ring op Crufts voor de best in show keuring, en won deze ook. Toch staat deze winst waarschijnlijk vooral bij het publiek in het geheugen gegrift vanwege de ereronde die Maisie maakte na de overwinning. Maisie stopte abrupt haar walk of fame en begon te poepen op het beroemde groene tapijt. Eigenaar Kim McCalmont kon gelukkig lachen om de actie, haalde een poepzakje tevoorschijn en vervolgde de weg naar het podium voor de gebruikelijke fotoshoot en interviews met de pers.

De concurrentie was dit jaar niet mals, alle zeven deelnemers aan de eindkeuring hadden een grote schare fans in het publiek. Op sociale media lijkt vooral de winnaar van de rasgroep working dogs favoriet, de uit België afkomstige Bullmastiff Phoenix Never Dies Du Monde d´Elias, roepnaam Drago. Verder was de erering gevuld met een Old English Sheepdog, Dwergpoedel, Kerry Blue Terrier, Ierse Setter en Bichon Frise. De Dwergpoedel werd uitgeroepen tot reserve-best in show.

Best in show keuring:
Utility: Ch Minarets Best Kept Secret - Dwergpoedel zwart. Eigenaar: M. Harwood.
Toy: Ch Regina Bichon You Rock My World at Pamplona - Bichon Frise. Eigenaar: M & R Coad & Smith.
Gundog: Ch Gwendariff Coco Nut Cream - Ierse Setter. Eigenaar: D.M. Armitage.
Working: Ch Phoenix Never Dies Du Monde d´Elias - Bullmastiff. Eigenaar: S. Loosveldt.
Pastoral: Ch. Bottom Shaker The Greatest Picture - Old English Sheepdog. Eigenaar: Mr. Koroknai
Terrier: Indian Princess at Perrisblu - Kerry Blue Terrier. Eigenaar: Mr. Davies.
Hound: Ch Silvae Trademark - Ruwharige Dashond. Eigenaar: D.C. & K.D. McCalmont.

De beelden van de eindkeuringen en overige competities tijdens Crufts zijn terug te kijken via het officiële Youtube kanaal van Crufts: https://www.youtube.com/user/OfficialCrufts Ondertussen kijkt de organisatie waarschijnlijk terug op de editie met het minste aantal bezoekers, maar zonder grote problemen. Inmiddels staat de volgende editie alweer in de agenda. Crufts 2021 zal plaatsvinden van donderdag 11 tot en met zondag 14 maart.

 

Foto: Elliott Brown