• Amerikaanse overheid koopt honden en katten in China voor onderzoeksdoeleinden

Amerikaanse overheid koopt honden en katten in China voor onderzoeksdoeleinden

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Amerikaanse overheid koopt honden en katten in China voor onderzoeksdoeleinden

di, 03/19/2019 - 18:15

Terwijl wij ons druk maken over de Chinese en Koreaanse hondenvleesindustrie, en in de VS er zelfs een wet is aangenomen die het eten van honden- en kattenvlees verbiedt, vooral om dierenactivisten die strijden tegen de DMT, Dog Meat Trade, te steunen, blijkt het USDA, het United States Department of Agriculture,  belastinggeld te gebruiken om honden en katten op te kopen op de Chinese vleesmarkten.

Echter, niet om de dieren te redden, maar om ze in te zetten in laboratoriumproeven.  De Amerikaanse nieuwszender NBC maakte dat vandaag bekend, gebaseerd op onderzoek van de White Coat Waste Project, een organisatie die nutteloze overheidsuitgaven opspoort. Ook zou de USDA in andere landen zwerfhonden en –katten ophalen voor dezelfde onderzoeksdoeleinden.  En zou het nog baanbrekend medisch onderzoek zijn, zou je er wellicht nog over kunnen denken, maar de ingevlogen dieren werden vrijwel onmiddellijk gedood  waarna hun overblijfselen gebruikt werden als voedsel voor andere laboratoriumhonden en –katten.

Het gaat vooral om kittens die het vlees van soortgenoten en honden krijgen voorgezet, om zo de effecten van toxoplasmose te bestuderen. Toxoplasmose is een infectieziekte die allerlei diersoorten, waaronder de mens, kan treffen. De parasiet kan zitten in ontlasting van (vooral jonge) katten, in de grond die door kattenpoep is verontreinigd en in rauw of onvoldoende gaar vlees.  Een Toxoplasma-infectie bij de mens, door opname van oöcysten of besmet vlees, wordt vaak niet opgemerkt, aangezien de infectie zelden tot ziekteverschijnselen leidt. Eventuele tekenen van infectie zijn weinig specifiek: moeheid, lusteloosheid, soms wat koorts. Bij zwanger e vrouwen kan het echter wel tot miskramen of aangeboren afwijkingen leiden.

In de VS worden jaarlijks tenminste 100 kittens  ingezet in het onderzoek. Ze krijgen dus rauw vlees van soortgenoten of honden, en hun ontlasting wordt bestudeerd. Na enkele weken worden de kittens geeuthanaseerd en nader onderzocht.

Het onderzoek zou volgens experts buiten de USDA volledig zinloos zijn, en geen enkele invloed hebben op de volksgezondheid. Nog kwalijker, de dieren die als voedsel worden gebruikt worden op uiterst vreemde manieren verkregen. Zo stelt het rapport “In addition to the cats USDA breeds and kills itself, for at least a decade—and as recently as 2015—the same ARS experimenters purchased and killed hundreds of pet, stray or “unwanted” cats (and dogs) from countries in Asia, Africa and Latin America.  The dead cats’ and dogs’ tissues were then shipped to APDL in Maryland and fed to the USDA’s lab-bred cats and other animals.”


 


Bewijs is verzameld dat er tenminste 70 katten van Chinese vleesmarkten warden gehaald. 42 Honden bestemd voor de Vietnamese vleesindustrie werden gedood en hun hart, hersenen en tng werd als muizenvoer gebruikt in Maryland, waar de researchfaciliteit gevestigd is. Hetzelfde gebeurde met 120 Braziliaanse zwerfhonden. Klokkenluider en co-auteur van het rapport is voormalig USDA-dierenarts Jim Keen, die het programma met eigen ogen heeft gezien en gevolgd.

“Ironically, the USDA acquired cats and dogs from markets in some of the same countries that U.S. Congress unanimously condemned last year for their dog and cat meat trades “on cruelty and public health grounds,” stating that these facilities “would breach anti-cruelty laws in the United States.”  Yet, USDA has been using Americans’ tax dollars to subsidize this despicable industry and help it stay afloat.”

De USDA liet weten dat de gekochte dieren “humaan geslacht zijn volgens de geldende Chinese wetten”.  Wetten die er in China overigens niet zijn.  Amerikaanse senatoren hebben  geschokt gereageerd op de onthullingen.

bron

Cat and dog meat markets abroad. Taxpayer-funded animal testing at home.

Cat cannibalism: Report discloses 'questionable' gov't animal experiments