• 136 verwaarloosde honden bij Duitse fokker weggehaald

136 verwaarloosde honden bij Duitse fokker weggehaald

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

136 verwaarloosde honden bij Duitse fokker weggehaald

vr, 07/19/2019 - 11:07

De Duitse politie heeft dinsdag 136 zwaar verwaarloosde honden uit een woonhuis van een fokker in het plaatsje Bad Neuenahr-Ahrweiler, ca. 110 kilometer over de grens met Zuid Limburg, weggehaald. De fokker en zijn vrouw hielden, waaronder 53 puppies, zonder toestemming in het huis.

De dieren zaten opgesloten in veel te kleine draadkooien, houten kisten en transportdozen in donkere woonkamers van de kelder tot de zolder van het huis en in stallen met weinig daglicht. De honden hadden een slechte gezondheid en waren angstig, apathisch of agressief.

Politie en dierenartsen brachten hen na hun inbeslagname op dinsdag met de hulp van negen dierenbeschermingsorganisaties naar dierenasielen in Rijnland-Palts, Noord-Rijnland-Westfalen en Hessen. Vanwege de "flagrante dierenwelzijnsschendingen, kreeg het echtpaar een algemeen verbod op het houden van dieren voor alle soorten. Bovendien zal de officier van justitie een aanklacht voorbereiden. Het paar moet ook de gemaakte kosten betalen.

“De ammoniakstank was zo sterk dat onze ogen traanden", zo beschrijven werknemers van het asiel in Koblenz de situatie. 

"Geen van de dieren had water, de geur was ondraaglijk", beschrijven ook twee medewerkers van het asiel in Keulen. "Het ging vooral om puppy's en jonge honden, maar we besloten om twaalf van de oudere dieren te nemen, inclusief een magere oude teckel, die in een kleine konijnenkooi verbleef." Waarschihjnlijk hebben sommigen van de honden ook nog nooit echt gelopen, maar zaten voortdurend opgesloten.

Maar voor een hond komt elke hulp te laat: Georg (video helemaal onderaan) woonde in de kelder van het huis op de tegels en zit vol met tumoren en artrose. Hij is opgegeven.