• Vijf maanden cel voor oma die hond liet mishandelen

Vijf maanden cel voor oma die hond liet mishandelen

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Vijf maanden cel voor oma die hond liet mishandelen

vr, 01/11/2019 - 14:24

Vijf maanden celstraf. Dat hoorde een oma uit het Spaanse La Coruna tegen zich eisen omdat ze haar minderjarige kleinzoon toestond en zelfs aanmoedigde om een Yorkshire terrier te trappen ten te mishandelen. 

De mishandeling vond al plaats in 2015, maar pas deze week deed de rechter uitspraak. Of oma daadwerkelijk zakjes moet plakken is twijfelachtig, omdat ze nooit eerder voor een strafbaar feit is veroordeeld. Wel mag ze twee jaar lang geen beroep met dieren meer uitoefenen.

De kleinzoon gaf net de hond een trap, toen oma het ontdekte. In plaats van haar (minderjarige) kleinzoon  van 10 jaar terug te roepen, moedigde de grootmoeder hem vervolgens aan door te gaan. Ze hielp hem zelfs door hem een plastic zak te geven om de hond in te doen, waarna het schoppen doorging. Uiteindelijk ging het stel zo zeker een half uur door.

De hond overleefde het gebeuren wel, maar was er slecht aan toe. Een hernia, blauwe plekken, en bovendien een levenslang trauma  en een mentale depressie.

De verdediging was eerder in beroep gegaan tegen de eerdere uitspraak van de rechter,maar dat is dus afgewezen omdat de foto's van het dier in de staat, de rapporten van de veterinaire deskundigen en de verklaringen van de getuigen laten zien dat ze schuldig is. Bovendien is de verdachte niet voor de rechtbank verschenen, dus er is geen andere versie , iets dat volgens de rechters de belastende inhoud van het bewijsmateriaal bevestigt. De vrouw kan niet nogmaals in beroep.

Bij de foto: stockfoto, niet de hond van dit verhaal