• Samojeed is de "vervelendste" hond...

Samojeed is de "vervelendste" hond...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Samojeed is de "vervelendste" hond...

vr, 11/09/2018 - 12:51

Hoe lief ze ook zijn, elke hond is wel eens vervelend.  Nieuw “onderzoek” heeft vastgesteld welke honden het meest blaffen, en volgens het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde, is dat een signaal van vervelend (“naughty”) zijn.  Op basis van ras is daar een “naughty and nice” lijstje uit gekomen.

Het bedrijf dat de gegevens verzamelde was Furbo, fabrikant van een camerasysteem waarmee hondenbazen hun viervoeters via een app op de smartphone in de gaten kunnen houden.  De gegevens van al die honden die met een camera in de gaten werden gehouden werden geanalyseerd. Met toestemming van de eigenaren.

De lastigste hond bleek de Samoyeed, die wel tot 52 keer per dag aan het blaffen was. Nummer twee op de lijst was de Yorkshire terrier (23,6 keer blaffen), de poedel (22,2 keer), de Bichon Frisee (20,3) en de Dobermann (19,6 keer per dag).

Wie geen ruzie met de buren riskeert gaat voor de Berner Sennen, die maar 3,1 keer per dag blaft. De Westie komt op 2 (3,5 blafjes), en dan de Shetland Sheepdog, de American Staffordshire terrier en de Shiba.

Hoe waardevol de uitkomsten zijn is de vraag. Maar goed, het is weer een lijstje…

bron

Research reveals the ‘naughtiest’ breeds of dog Read more: https://metro.co.u…