• Knokke rouwt om omgekomen politiehonden

Knokke rouwt om omgekomen politiehonden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Knokke rouwt om omgekomen politiehonden

zo, 02/02/2020 - 15:33

Verslagenheid bij het politieteam van de Belgische badplaats Knokke-Heist. De afgelopen nacht kwamen twee politiehonden, Drago en Blue, om bij een zwaar verkeersongeluk.

“Deze nacht is ons politieteam diep in het hart getroffen. Bij een zwaar verkeersongeval in Knokke-Heist verloren we onze politiehonden Drago en Blue. Twee waardevolle en gerespecteerde leden van ons team. De verslagenheid is groot. Onze gedachten gaan uit naar onze hondengeleider die samen met een andere collega tijdens het ongeval lichtgewond raakte.” zo schrijft de politie op haar nieuwssite. 

De agenten waren op weg voor een melding, toen ze ter hoogte van de Kalvekeetdijk in aanrijding kwamen met een personenwagen. Deze reed een parking af, waarna het tot een zware aanrijding kwam. De klap was enorm. Beide wagens werden tegen een boom geslingerd. In totaal raakten vijf personen, waaronder twee politiemensen, gewond. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het dus om een menselijke inschattingsfout, er bleek geen drank in het spel. 

Tegenover “Het Laatsen Nieuws” zei politiechef Steve Desmet “We zullen dit de komende dagen eerst intern verwerken en bespreken. De honden zijn eigendom van de hondenbegeleiders zelf. Het spreekt voor zich dat dit nieuws zéér hard aankomt. De honden worden echt aanzien als volwaardig lid van ons korps. De regeling met de honden zal wellicht herbekeken moeten worden. Een politiehond kan je niet in een-twee-drie vervangen. De opleiding duurt zeer lang. We gaan hier eerstdaags overleg rond plegen.” 

Op Facebook delen mensen massaal hun medeleven met de honden en de geleiders. 

Update 3 februari: De politie Knokke-Heist meldt: In het politiecentrum in #KnokkeHeist ligt vanaf 14.00 uur een rouwregister voor de overleden #Drago en #Blue. Je kan ook je rouwbetuiging overmaken via bit.ly/2GQOhj4. We bundelen alle reacties en geven nadien het rouwboek aan ons hondenteam